Játékossors: elbúcsúzott válogatottjától a világcsúcstartó

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.13. 12:24
null
Ildefons Lima világrekordot jelentő 26 évig játszott az andorrai válogatottban (Fotó: Getty Images)
A Svájc elleni keddi Európa-bajnoki selejtezőn lépett pályára utoljára az andorrai labdarúgó-válogatottban a 43 éves Ildefons Lima, aki világcsúcsot jelentő 26 éven keresztül (!) erősítette nemzeti csapatát.

 

Ildefons Lima 1997 nyarán, Észtország ellen mutatkozott be az andorrai válogatottban, melyben a keddi, svájci Európa-bajnoki selejtezőn is kezdőként lépett pályára, majd a 23. percben le is cserélték.

A Barcelonában született védő négy különböző évtizedben összesen 136-szor lépett pályára az andorrai válogatottban, s 11 gólt szerzett, amivel csúcstartó a hazájában, azzal pedig világrekordernek számít, hogy több mint 26 évig volt válogatott.

A háromszoros andorrai bajnok Lima egyébként pályafutása során Görögországban, Mexikóban, Olaszországban, Spanyolországban és Svájcban is megfordult, nevesebb klubjai között a Rayo Vallecano és a Las Palmas említhető.

Lima hatszor volt győztes csapat tagja az andorrai válogatottban, a magyarok ellen négy mérkőzésen egy győzelem és három vereség a mérlege.

 



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik