Eb 2024: „A fiam jól játszik Fehérváron, miért ne hívnám meg?” – Kodro apja kiakadt

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.08.23. 11:27
null
Meho Kodro a fiára, a Fehérvárban játszó Kenan Kodróra is számít a bosnyák válogatottban (Fotó<a href="https://www.facebook.com/nfsbih/posts/664743075685288?ref=embed_post" target="_blank">:facebook.com/nfsbih</a>)
Augusztusban nevezték ki a bosnyák válogatott élére az 56 éves Meho Kodrót, aki a Fehérváron futballozó Kenan Kodro édesapja. Az új szövetségi kapitány kedden hirdette ki első keretét, amelybe a fia is meghívót kapott és a sajtótájékoztatóján rögtön megkapta a kérdést, ennek kapcsán milyen reakcióra számít a közvéleménytől...

Bosznia-Hercegovina labdarúgó válogatottja nem kezdte jól a 2024-es Eb selejtezőit, ugyanis négy forduló alatt csak három pontot szerzett. Ezek után augusztusban Faruk Hadzibegictől Meho Kodro vette át a nemzeti csapat irányítását. Az új kapitány kedden hirdette ki első keretét, a szeptemberi, Liechtenstein elleni hazai és az Izland elleni, idegenbeli Eb-selejtezőkre. A névsorban helyet kapott a kapitány fia, az NB I új idényében, a Fehérvár FC-ben négy mérkőzésen három gólt szerző Kenan Kodro is. A szakember a kerethirdetés utáni sajtótájékoztatóján egyből megkapta a kérdést, milyen reakcióra számít a közvéleménytől a fia beválogatása kapcsán.

„Mit mondhatnék neked erről? Gyakran kérdezel Kenanról, de nem tudom mit mondhatnék – reagált az újságírónak Meho Kodro. Ő a fiam, nagyon szeretem őt, a legjobban a világon, ehhez nem fér kétség, de ő is csak annyit fog játszani, amennyit megérdemel. Az előző kerethirdetéseknél is ott volt a névsorban, nem nálam került be először. Fehérváron gólokat lő, csapata kapitánya is lett (Fiola Attila első számú helyettese – a szerk.). Egy okot mondj, amiért ne hívjam be! Csak azért ne hívjam, mert ő a fiam? Persze, jogod van feltenni ezt a kérdést, még ha számomra nagyon érzelmes is, amikor a Real Sociedadnál dolgoztunk együtt, akkor is mindig felvetődött, de tisztában vagyok a döntésem súlyával és persze mindig arról álmodom, hogy ő beáll, majd gólt lő, mindenkinek örömet okozva ezzel. ”

A 13-szoros válogatott Kenan Kodro egyébként az előző kapitánynál is kerettag volt, júniusban a Luxemburg elleni 2–0-ra elvesztett meccsen kezdett is, a szünetben cserélték le. Az NB I-ből csak Kodro kapott meghívót a szeptemberi keretbe, a Ferencváros két játékosa, a balhátvéd Eldar Civic és a középpályás, Amer Gojak a tartalékok közé került, őket sérülés esetén veheti számításba a szövetségi kapitány. Amúgy nagy meglepetés nincs a névsorban, a 37 éves Edin Dzekóra (Fenerbahce) és a bosnyákok közül a legmagasabb szinten, a BL-eldöntős Milanban játszó Rade Krunicra is számít Meho Kodro.

A bosnyák keret a szeptemberi selejtezőkre

EB-ELEJTEZŐ 2024, J-CSOPORT
A BOSNYÁKOK EDDIGI EREDMÉNYEI ÉS A SZEPTEMBERI PROGRAM
Bosznia-Hercegovina–Izland 3–0 (2–0)
Zenica. G: Krunic (14., 40.), Dedic (63.)
Szlovákia–Bosznia-Hercegovina 2–0 (2–0)
Pozsony. G: Mak (13.), Haraslín (40.)
Portugália–Bosznia-Hercegovina 3–0
Lisszabon. G: Bernardo Silva (44.), Bruno Fernandes (77., 90+3.)
Bosznia-Hercegovina–Luxemburg 0–2 (0–1)
Zenica. G: Borges Sanches (4.), Sinani (74.)

Szeptember 8., péntek

Luxemburg–Izland
Bosznia-Hercegovina–Liechtenstein
Szlovákia–Portugália

Szeptember 11., hétfő
Szlovákia–Liechtenstein
Portugália–Luxemburg
Izland–Bosznia-Hercegovina

A J-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Portugália 4 4 14–0 +14 12
2. Szlovákia 4 3 1 5–1 +4 10
3. Luxemburg 4 2 1 1 4–6 –2 7
4. Bosznia-Hercegovina 4 1 3 3–7 –4 3
5. Izland 4 1 3 8–6 +2 3
6. Liechtenstein 4 4 0–14 –14 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik