UEFA: az angolok attól tartanak, bezárják a Wembleyt is

Vágólapra másolva!
2021.09.23. 14:25
null
Bezárja-e a Wembleyt az UEFA? (Fotó: AFP)
Több mint két hónappal azt követően, hogy Londonban lejátszották az Anglia–Olaszország Eb-döntőt, kiszivárogtak az első hírek arról, milyen szankciókkal sújtja az UEFA a szurkolói rendbontásokkal kísért találkozót megrendező angol szövetséget.

Az UEFA már két nappal a finálét követően, azaz július 13-án jelezte, hogy vizsgálatot indított az angolok ellen a szurkolók pályára rohanása, tárgyak pályára dobálása, az olasz himnusz kifütyülése és pirotechnikai eszközök használata miatt, majd augusztus 3-án újabb közleményben ismertette, hogy a finálé előtt és alatt történt rendbontások miatt a rendezési hiányosságokat is megvizsgálja (mint ismert, a meccs előtt jegy nélküli, koronavírus elleni védettségüket igazolni nem tudó szurkolók a kordonokat áttörve beözönlöttek a stadionba).

Mindkét közlemény alján szerepelt, hogy amikor megszületik a döntés, az UEFA azt közölni fogja. Eddig nem történt semmi, csütörtökön sem az UEFA tette közzé a szankciót, hanem a Daily Mail tudta meg, hogy az angol szövetség olyannyira valószínűnek tartja a Wembley bezárásának lehetőségét, hogy a még javában tartó vizsgálat során személyes jelenlétet és saját szempontjai felsorolásának lehetőségét kéri, hogy elkerülje a nyilvánvaló büntetést.

Az UEFA szerdán a Nemzeti Sport megkeresésére azt írta, még nincs szankció, és ha a Daily Mail információi valósak, egy darabig nem is lesz.

Több cikkben is foglalkoztunk vele, hogy az UEFA a magyarokkal szemben még az Eb alatt meghozta a kettő plusz egy zárt kapus mérkőzésről és pénzbírságról szóló döntését, míg a döntőről ennyi idő távlatában is képtelen dönteni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik