Eb 2020: Vincze István volt a vendég az NS pódiumbeszélgetésén

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.06.12. 16:37
null
(Fotó: Török Attila)
A városligeti szurkolói zónában a Nemzeti Sport vendége Vincze István volt. A korábbi válogatott csatárral Szeli Mátyás, az NS futballrovatának rovatvezető-helyettese beszélgetett.

„Minden egyes világversenyen az olasz csapatnak szurkolok, így, hogy most már a magyar válogatott is állandó résztvevője az Európa-bajnokságoknak, s reméljük, hogy a világbajnokságoknak is, két csapatért szorítok” – árulta el Vincze István.

Vincze 1984 és 2003 között tartó játékos-pályafutása során szerepelt a Tatabánya (három ciklusban is), az olasz Lecce, a Kispest-Honvéd, a BVSC, a belga Ekeren, a portugál Campomaiorense és Santa Clara, valamint a Vasas csapatában. A válogatottban 44-szer lépett pályára. Jelenleg a szlovákiai másodosztályban szereplő révkomáromi csapat szakmai igazgatója.

„Belgium a favoritok között szerepel.Sok jó játékosa van. Fiatal, ambiciózus, motivált futballisták, és biztos vagyok benne, az a céljuk, hogy ott legyenek az első négyben. Belga győzelmet várok ma és belga csoportelsőséget.”

A magyar válogatottra rátérve Sallai Rolandról az alábbiak hangzottak el.

„Sallai Roland alázatos futballista, tudja, hogy mit akar elérni. Ez most meg is mutatkozik a pályafutásán” – fogalmazott Vincze, aki szerint egy-két éven belül vagy akár egy jó Eb-vel akár most nyáron még erősebb csapatba kerülhet. De akár az egész magyar válogatottnak jól sikerülhet a kontinenstorna.

„A futball azért szép játék, mert nincsenek előre lefutott mérkőzések.A Puskás Aréna egy csoda, hatalmas lökést tud adni” – érvelt Vincze.

A szakember beszélt még a csoportunkban szereplő válogatottakról, elmondta, melyik két együttest várja az első két helyre, hogy hogyan lehetne pótolni a sérült Szoboszlai Dominikot és Kalmár Zsoltot, valamint mely magyar játékosoktól vár sokat az Eb-n.

A teljes beszélgetés az alábbi videón megnézheti!

A Nemzeti Sport pénteki vendége Juhász Roland volt a városligeti szurkolói zónában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik