Eb 2020: Jelentsünk veszélyt a német kapura! – Dajka László

Vágólapra másolva!
2021.06.21. 19:09
null
Dajka László az NS-pódiumán (Fotó: Tumbász Hédi)
Hétfőn Dajka László volt a vendég a városligeti szurkolói zóna NS-pódiumán. A korábbi 24-szeres magyar válogatott labdarúgóval Edvi László, a Mandiner sportrovatának munkatársa beszélgetett.

Természetesen a magyar válogatott portugálok és franciák elleni mérkőzései is terítéken voltak, de most már leginkább az előttünk álló találkozó az érdekes. Dajka László szerint a német válogatottnak „sok-sok tíz év előnye van”, de „kezdünk ráállni egy olyan útra, hogy a két ország futballja már legalább nem távolodik egymástól”.

S hogy mi várható a szerda esti müncheni mérkőzésen? A nyolcvanas években a Honvéd labdarúgójaként öt magyar bajnoki címet szerző, a kilencvenes évektől edzőként dolgozó Dajka szerint magától értetődő, hogy nem mi vagyunk az esélyesek. Arra a felvetésre, hogy ennek ellenére a továbbjutáshoz győzelemre kell játszanunk, Dajka így reagált:

„Nagyon óvatosan bánnék azzal, hogy mennyire kell győzelemre játszanunk. Úgy kell futballoznunk, hogy zárt legyen a védekezésünk, stabil legyen a középpályánk, és nagyon szeretném, hogy Németországban is jelentsünk veszélyt a német kapura. Félidőnként háromszor-négyszer érjünk el pontrúgásokat, szögleteket, és azzal maximálisan elégedett leszek. Biztos vagyok benne, hogy a csapat mindent meg fog tenni. Már előre mondom, hogy elfogadom az eredményt, de egyvalamit látni szeretnék a magyar válogatottól: azt a játékot, amit eddig nyújtott. Azt, hogy a csapat szíve kint legyen a pályán, mindenki mindent megtegyen, mindenki próbálja meg a maximumot nyújtani.”

Az NS vendége kedden Szőke István 13-szoros válogatott labdarúgó lesz, aki tagja volt az 1972-es Eb-n negyedik helyezett magyar csapatnak. Az FTC örökös bajnokával Ballai Attila, a Mediaworks sportfőigazgatója beszélget majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik