Eb 2020: Jelenleg nem tudom elképzelni a 12 helyszínes rendezést – Blanc

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.01.15. 13:48
null
Az eredeti tervek szerint a magyar labdarúgó-válogatott két csoportmérkőzést is játszana a Puskás Arénában (Fotó: Török Attila)
A Svjáci Labdarúgó-szövetség elnöke, Dominique Blanc nyilatkozott a 2021-re halasztott, az eredeti terv szerint 12 helyszínen megrendezésre kerülő Európa-bajnokságról, és elmondta, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben szerinte jobb ötlet lenne egyetlen országban, sőt akár egyetlen városban megtartani a nyári Eb-t. A 2021-es kontinensviadal egyik társrendezője Magyarország.

A budapesti Puskás Arénában jelen állás szerint négy mérkőzést rendeznek a 2021-es labdarúgó Európa-bajnokságon. Három csoportmeccset, valamint egy nyolcaddöntős összecsapást. Az Eb-re novemberben kvalifikáló magyar labdarúgó-válogatott Portugália és Franciaország ellen hazai környezetben lépne pályára az F-csoportban.

Korábban az UEFA egy közleményt küldött a Magyar Labdarúgó-szövetségnek, melyben közölte, hogy nem szeretne változtatni a kontinenstorna eltervezett lebonyolításán, vagyis azon, hogy az Eb-t 12 országban rendezzék meg. A koronavírus-járvány azonban azóta is komoly gondokat okoz az európai országokban, és a szigorú egészségügyi szabályok megnehezíthetik a nyári torna megrendezését is. Az UEFA előreláthatólag márciusban hoz végleges döntés a rendezéssel kapcsolatban.

A Svájci Labdarúgó-szövetség elnöke, Dominique Blanc a helyi médiának nyilatkozott, és elmondta, hogy szerinte az lenne a megfelelő lépés, ha a jelen körülmények között csak egy ország, sőt akár csupán egyetlen város (London) rendezné meg a teljes Európa-bajnokságot.

„Hiszem, hogy megrendezésik az Európa-bajnokságot, de egyelőre senki sem tudja, hogy hogyan. Nem tudhatjuk előre, hogy mi fog történni. Ha az egészségügyi helyzetet nézem, akkor azt gondolom, hogy a jelenlegi tizenkét országos rendezési tervezet nem megvalósítható – kezdte Blanc.

„Egyszerűen nem tudom most elképzelni, hogy pár hónap múlva Svájc Bakiban fog pályára lépni a csoportkörben. Sokkal észszerűbb tervezetnek tartanám azt, hogy egy ország rendezze meg az Európa-bajnokságot, például Németország vagy Oroszország. Sőt, azt is el tudnám képzelni, ha egyetlen város adna otthont a tornának, például London– fejtette ki véleményét a svájci szövetség elnöke.

Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke legutóbbi nyilatkozatában még azt az álláspontot erősítette meg, hogy a cél az eredeti terv megtartása, vagyis a 12 helyszínen megrendezésre kerülő Európa-bajnokság. A végleges döntésig azonban márciusig várni kell.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik