CS. M. 2021.01.15 13:48

Eb 2020: Jelenleg nem tudom elképzelni a 12 helyszínes rendezést – Blanc

A Svjáci Labdarúgó-szövetség elnöke, Dominique Blanc nyilatkozott a 2021-re halasztott, az eredeti terv szerint 12 helyszínen megrendezésre kerülő Európa-bajnokságról, és elmondta, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben szerinte jobb ötlet lenne egyetlen országban, sőt akár egyetlen városban megtartani a nyári Eb-t. A 2021-es kontinensviadal egyik társrendezője Magyarország.

Az eredeti tervek szerint a magyar labdarúgó-válogatott két csoportmérkőzést is játszana a Puskás Arénában (Fotó: Török Attila)

A budapesti Puskás Arénában jelen állás szerint négy mérkőzést rendeznek a 2021-es labdarúgó Európa-bajnokságon. Három csoportmeccset, valamint egy nyolcaddöntős összecsapást. Az Eb-re novemberben kvalifikáló magyar labdarúgó-válogatott Portugália és Franciaország ellen hazai környezetben lépne pályára az F-csoportban.

Korábban az UEFA egy közleményt küldött a Magyar Labdarúgó-szövetségnek, melyben közölte, hogy nem szeretne változtatni a kontinenstorna eltervezett lebonyolításán, vagyis azon, hogy az Eb-t 12 országban rendezzék meg. A koronavírus-járvány azonban azóta is komoly gondokat okoz az európai országokban, és a szigorú egészségügyi szabályok megnehezíthetik a nyári torna megrendezését is. Az UEFA előreláthatólag márciusban hoz végleges döntés a rendezéssel kapcsolatban. 

A Svájci Labdarúgó-szövetség elnöke, Dominique Blanc a helyi médiának nyilatkozott, és elmondta, hogy szerinte az lenne a megfelelő lépés, ha a jelen körülmények között csak egy ország, sőt akár csupán egyetlen város (London) rendezné meg a teljes Európa-bajnokságot.

„Hiszem, hogy megrendezésik az Európa-bajnokságot, de egyelőre senki sem tudja, hogy hogyan. Nem tudhatjuk előre, hogy mi fog történni. Ha az egészségügyi helyzetet nézem, akkor azt gondolom, hogy a jelenlegi tizenkét országos rendezési tervezet nem megvalósítható – kezdte Blanc.

„Egyszerűen nem tudom most elképzelni, hogy pár hónap múlva Svájc Bakiban fog pályára lépni a csoportkörben. Sokkal észszerűbb tervezetnek tartanám azt, hogy egy ország rendezze meg az Európa-bajnokságot, például Németország vagy Oroszország.  Sőt, azt is el tudnám képzelni, ha egyetlen város adna otthont a tornának, például London– fejtette ki véleményét a svájci szövetség elnöke.

Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke legutóbbi nyilatkozatában még azt az álláspontot erősítette meg, hogy a cél az eredeti terv megtartása, vagyis a 12 helyszínen megrendezésre kerülő Európa-bajnokság. A végleges döntésig azonban márciusig várni kell.
2021.03.02 21:38:12

Foci Eb 2020 SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Nekünk duplán nagy a tét.

2021.01.21 23:37:38

Foci Eb 2020 DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A felelős végső döntést nem ők hozzák majd meg.

2020.11.23 14:35:41

Foci Eb 2020 BOROS MIKLÓS, PÓR KÁROLY

RÉGIÓS KÖRKÉP. A magyar bajnokság négy válogatotthoz is küldhet futballistákat az Eb-re.

2020.11.17 10:27:42

Foci Eb 2020 TÓTH ÁDÁM

Bierhoff: Derűlátóan állunk az Eb-hez, hiába gondolják, hogy gyülekeznek felettünk a felhők, jövő nyárig kitisztul az ég.

2020.10.07 13:53:15

Foci Eb 2020 PÓR KÁROLY

Kevesebben kerülnek Nyugat-Európába, sok a külföldi, hiányzik az infrastruktúra, nyilvánvaló a korrupció.