Eb 2020: Hol volt Sterling, Stones vagy Shaw? – Mourinho

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.07.13. 10:18
null
Mourinho a rutinosabb játékosokat kritizálta (Fotó: AFP)
Mint ismert, Olaszország nyerte meg a labdarúgó Európa-bajnokságot, mivel 1–1-es rendes játékidő és hosszabbítás után tizenegyesekkel 3–2-re legyőzte Angliát. Az AS Roma vezetőedzője, José Mourinho szerint a tapasztaltabb játékosok cserben hagyták az angolokat, nekik nem lett volna szabad hagyniuk, hogy a 19 éves Bukayo Saka odaálljon a döntő tizenegyeshez – írja a Goal.

 

„Sakára bízták az ország sorsát, és szerintem ez túl sok volt egy gyereknek abban a pillanatban. Nem tudom, hogy számon kellene-e kérnem Gareth Southgate-et, mert sok esetben azok a játékosok, akiknek vállalniuk kellene, nem akarnak. Ezek a futballisták megfutamodnak a felelősség elől” – mondta José Mourinho.

„Southgate mindig kiáll a játékosai mellett. Nem akarom elhinni, hogy direkt olyanokal rúgatott tizenegyest, akik nem álltak készen a feladatra. Azt gondolom, ebben a szituációban nem számít, milyen jól rúgja valaki a büntetőket. Hol volt Sterling, Stones vagy éppen Shaw? És miért nem maradt a pályán Henderson vagy éppen Walker? A valóság az, hogy Rashfordnak és Sanchónak nagyon nehéz volt tizenegyest rúgni egyetlen labdaérintés után” – tette hozzá a portugál szakember.

A mérkőzés után az angolok szövetségi kapitánya vállalta a felelősséget, állítása szerint ő maga jelölte ki az öt rúgót a tizenegyespárbaj előtt.

Korábban a Manchester United egykori ír középpályása, Roy Keane is elmondta a véleményét arról, hogy a 19 esztendős Saka rúgott ötödiknek a szétlövésben.

„Ha te vagy Sterling vagy Grealish, egyszerűen nem engedheted meg, hogy egy fiatal srác (Bukayo Saka – a szerk.) előtted végezze el a tizenegyest – mondta Roy Keane az ITV-nek. – Sokkal nagyobb a tapasztalatuk, mint egy 19 éves, félénk tehetségnek. Sterling kupákat nyert, ki kellett volna állnia, és el kellett volna vállalnia a lövést."

A kritikára egyébként Jack Grealish reagált – a csereként pályára lépő támadó középpályás jelentkezett a tizenegyesek előtt, de Southgate nem engedte neki, hogy odaálljon.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
DÖNTŐ
OLASZORSZÁG–ANGLIA 1–1 (0–1, 1–1, 1–1) – 11-esekkel 3–2

London, Wembley Stadion, 67 173 néző. Vezette: Kuipers (holland)
Olaszország: G. Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson (Florenzi, 118.) – Barella (Cristante, 54.), Jorginho, Verratti (Locatelli, 96.) – Chiesa (Bernardeschi, 86.), Immobile (Berardi, 55.), L. Insigne (Belotti, 91.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini
Anglia: Pickford – Walker (Sancho, 120.), Stones, Maguire – Trippier (Saka, 70.), Rice (Henderson, 74.; Rashford, 120.), Mount (Grealish, 99.), K. Phillips, Shaw – Kane, Sterling. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Gólszerző: Bonucci (67.), ill. Shaw (2.)

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik