Eb 2020: fegyelmi eljárást indított a döntő ügyében az UEFA

MTI/SZ. R.MTI/SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.07.13. 17:59
null
A szurkolók viselkedése miatt indított eljárást az UEFA (Fotó: AFP)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kedden fegyelmi eljárást indított az angol szövetség (FA) ellen a vasárnap Londonban rendezett Európa-bajnoki döntőben történtekkel kapcsolatban.

 

Az UEFA bejelentése szerint külön eljárásban vizsgálják, ami az olasz–angol mérkőzés előtt a Wembley Stadionon kívül, illetve azt, ami a finálé alatt a lelátókon történt.

A kezdést megelőzően a jegy nélküli angol szurkolók egymással és a rendfenntartókkal is összecsaptak a stadionon kívül, majd áttörték a biztonsági kordonokat, és legalább százan benyomultak a lelátóra. A rendőrök közül 19-en megsérültek, és az eset kapcsán 49 embert vettek őrizetbe.

A meccs előtt a hazai drukkerek füttyszóval és bekiabálásokkal zavarták meg az olasz himnuszt, majd tárgyakat dobáltak a pályára, meggyújtottak egy pirotechnikai eszközt, egy személy pedig a pályára futott a találkozó alatt.

A történtekkel az UEFA ellenőrző, etikai és fegyelmi testülete (CEDB) foglalkozik.

Az Európa-bajnoki döntőben a rendes játékidő 1–1-es döntetlenre végződött, a hosszabbításban nem született gólt, a tizenegyespárbajt pedig az olaszok nyerték meg, akik így 1968 után lettek ismét a kontinens legjobbjai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik