Eb 2020, C-csoport: könnyed német siker a sereghajtó ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.08. 22:40
null
Leroy Sanét nehezen tudták tartani a fehéroroszok, a Manchester City szélsője szerezte a németek vezető gólját (Fotó: AFP)
A német labdarúgó-válogatott 2–0-ra legyőzte idegenben Fehéroroszországot a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjében. A nationalelfnél Leroy Sané és Marco Reus volt eredményes.

Az esélyeknek megfelelően Németország érvényesítette a papírformát Fehéroroszországban. A Joachim Löwöt betegsége miatt nélkülöző nationalelf korán megszerezte a vezetést: a 13. percben Joshua Kimmich remek passza után Leroy Sané vette át a labdát a jobb oldalon, a tizenhatoson belül, tolt rajta egyet, és a kapu jobb oldalába helyezett (0–1).

Manuel Neuer is újra a régi volt: azt leszámítva, hogy nem kapott gólt (bár a fehéroroszok nem nehezítették meg a dolgát, egyszer találták el a kapuját), ismét kapujától messzire jött ki, és ha már ott volt, bedobott pár cselt is. Őrületbe kergetett egy fehérorosz játékost, és végül a labdát is sikerült megjátszania.



A szünetben 1–0-ra vezetett a német válogatott, de a fölényéhez kétség sem férhetett. Idő kérdése volt csak a következő gól. Ez a 62. percben jött, amikor Marco Reus kapott remek kiugratást középen, és a kapus fölött a hálóba tüzelt hét méterről. 0–2

A németek pont annyit adtak ki magukból, amennyi a kötelező győzelmükhöz kellett.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A két forduló után százszázalékos Észak-Írország bajban volt Tallinnban, hiszen Konstantin Vassiljev alsó sarkos szabadrúgásával Észtország sokáig vezetett. Két cserejátékos aztán megfordította a meccset a hajrában: a 77. percben Conor Washington lövése nyomán is irányt változtatott a labda Josh Magennisen, három perccel később azonban már „tisztán” utóbbi volt a gólszerző. Észak-Írország továbbra is hibátlan, Észtország még mindig vár az első pontjára.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ

C-CSOPORT
Észtország–Észak-Írország 1–2
(Vassiljev 25., ill. Washington 77., Magennis 80.)
Fehéroroszország–Németország 0–2 (L. Sané 13., Reus 62.)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Észak-Írország 3 3 6–2 +4 9
2. Németország 2 2 5–2 +3 6
3. Hollandia 2 1 1 6–3 +3 3
4. Észtország 2 2 1–4 –3 0
5. Fehéroroszország 3 3 1–8 –7 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik