Eb 2020: „A torna egyik legjobbja, nem ezt érdemelte" – Mancini Spinazzoláról

Vágólapra másolva!
2021.07.03. 12:36
null
Leonardo Spinazzola Eb szereplése feltehetőleg véget ért (Fotó: AFP)
A belgák elleni Európa-bajnoki negyeddöntőben elért 2–1-es siker után Roberto Mancini szövetségi kapitány és az olasz labdarúgó-válogatott játékosai is az együttes egyik legjobbja, Leonardo Spinazzola súlyos sérülése miatt szomorúak.

 

Az AS Roma balhátvédje, Leonardo Spinazzola nem csupán a nemzeti csapat, hanem az egész Eb egyik legjobb teljesítményét nyújtotta eddig, a péntek esti, müncheni találkozó hajrájában azonban egy megindulásnál rosszul lépett és azonnal cserét kért. Egyelőre nem lehet tudni a pontos diagnózist, de olasz lapok úgy tudják, hogy Spinazzola Achilles-ín-szakadást szenvedett, ami azt jelenti, hogy hosszú hónapokig nem futballozhat.

„Nem ezt érdemelte. Ő a torna egyik legjobb játékosa, s akkor is az marad, ha több meccsen nem léphet már itt pályára – mondta Roberto Mancini a meccs utáni sajtótájékoztatón Spinazzoláról, aki zokogva, hordágyon hagyta el a pályát a sérülése után. – Nagyon szomorúak vagyunk. Sajnos súlyosnak tűnik a sérülése.”

„Óriási veszteség nekünk. Most már érte is meg szeretnénk nyerni a tornát" – nyilatkozta a meccs emberének megválasztott Lorenzo Insigne, az olaszok második góljának szerzője.

Fabrizio Romano olasz sportújságíró a Sky Sportsra hivatkozva azt írja, a belga–olasz Eb-negyeddöntőn megsérülő Leonardo Spinazzola Achilles-ina elszakadt, így hosszú hónapokra kidől a sorból. A kontinenstorna egyik legjobb játékosa volt eddig, azonban így már valószínűleg nem léphet pályára 2021-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik