Eb 2020: szűkítette keretét a holland szövetségi kapitány

R. B., V. J.R. B., V. J.
Vágólapra másolva!
2021.05.26. 16:23
Frank de Boer, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerdán bejelentette, mely játékosokra számít a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon.

Az 51 esztendős tréner az előírt 26-ra szűkítette 34-fős, előzetes keretét, amelyből a kapus Marco Bizot, a hátvéd Jeremiah St. Juste, Hans Hateboer, Kenny Tete és Rick Karsdorp, a középpályás Tonny Vilhena és a támadó Steven Bergwijn és Anwar El Ghazi maradt ki.Marco Bizot, a hátvéd Jeremiah St. Juste, Hans Hateboer, Kenny Tete és Rick Karsdorp, a középpályás Tonny Vilhena és a támadó Steven Bergwijn és Anwar El Ghazi maradt ki.

Ott lesz viszont a csapatban többek között a 38 esztendős Maarten Stekelenburg, aki legutóbb 2012-ben szerepelt világversenyen az oranjéval.

A listán két újonc neve található: Jurriën Timber (Ajax) és Cody Gakpo (PSV). A legtöbb játékost az Ajax adja a holland keretbe: Stekelenburg, Daley Blind, Timber, Ryan Gravenberch és Davy Klaassen is az amszterdami klubot erősíti.

A hollandok május 28-án kezdik meg a felkészülést, egy nappal később Portugáliába utaznak edzőtáborozni. Az Eb előtt Skóciával és Grúziával csap össze De Boer csapata.

A HOLLAND EB-KERET
KAPUSOK: Jasper Cilessen (Valencia – Spanyolország), Marten Stekelenburg (Ajax), Tim Krul (Norwich City – Anglia)
VÉDŐK: Daley Blind (Ajax), Stefan de Vrij (Internazionale – Olaszország), Joël Veltman (Brighton – Anglia), Matthijs de Ligt (Juventus – Olaszország), Nathan Aké (Manchester City – Anglia), Denzel Dumfries (PSV Eindhoven), Patrick van Aanholt (Crystal Palace – Anglia), Owen Wijndal (AZ Alkmaar), Jurriën Timber (Ajax)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Georginio Wijnaldum (Liverpool – Anglia), Frenkie de Jong (Barcelona – Spanyolország), Davy Klaasen (Ajax), Marten de Roon (Atalanta – Olaszország), Donny van de Beek (Manchester United – Anglia), Ryan Gravenberch (Ajax), Teun Koopmeiners (AZ Alkmaar)
TÁMADÓK: Memphis Depay (Lyon – Franciaország), Quincy Promes (Szpartak Moszkva), Luuk de Jong (Sevilla), Steven Berghuis (Feyenoord), Donyell Malen (PSV Eindhoven), Wout Weghorst (Wolfsburg – Németország), Cody Gakpo (PSV Eindhoven)

EB 2020, C-CSOPORT (BUKAREST, AMSZTERDAM)
Június 13., vasárnap, 18.00
Bukarest
Ausztria–Észak-Macedónia x–x
Június 13., vasárnap, 21.00
Amszterdam
Hollandia–Ukrajna x–x
Június 17., csütörtök, 15.00
Bukarest
Ukrajna–Észak-Macedónia x–x
Június 17., csütörtök, 21.00
Amszterdam
Hollandia–Ausztria x–x
Június 21., hétfő, 18.00
Amszterdam
Észak-Macedónia–Hollandia x–x
Június 21., hétfő, 18.00
Bukarest
Ukrajna–Ausztria x–x

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik