Amikor minden a futballról szól – az angol szurkoló esküvői tósztján mindenki jót derült

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.07.10. 08:58
null
Leon Kingék történetén valószínűleg Harry Kane és Gareth Southgate is jót mosolyogna (Fotó: AFP)
Hogyan tudnánk megünnepelni hazánk nemzeti csapatát, ebben az esetben az angol labdarúgó-válogatottat és kapitányát, Gareth Southgate-et az esküvőnkön, amikor minden a házasságkötés körül forog és senki sem számít rá? Leon King megoldotta! Az angol futballszurkoló férfi pohárköszöntője nagy sikert váltott ki a násznépnél.

Amikor Leon King július 3-án leült megnézni az angol labdarúgó-válogatott Ukrajna elleni negyeddöntőjét (4–0) az Európa-bajnokságon, a megszokottnál izgatottabb volt. Nemcsak hazaszeretete miatt szurkolt Gareth Southgate együttesének, hanem azért is, mert ha a nemzeti csapat kiesik, akkor lőttek az esküvői beszédének.

„Előre elterveztem mindent. Miután legyőztük Ukrajnát, azt gondoltam, ezt el kell sütnöm” – idézi a LADbible Leon Kinget.

Miről is volt szó? Az angol fiatalember kitalálta, hogy megható esküvői pohárköszöntőjét nem kedvesének, Laurának, hanem Southgate-nek és az angol válogatottnak címezi – csak éppen erről a DJ-n kívül senkinek sem szólt.

„Hosszú időbe telt, mire eljött ez a nap… Voltak hullámhegyeink és hullámvölgyeink, de ma végre itt vagyunk – kezdte látszólag meghatottan King, majd megkérte az egybegyűlteket, hogy álljanak fel és emeljék poharukat… – Gareth és az angol válogatott tiszteletére, amely bejutott az elődöntőbe!”

A násznép vette a lapot, és az angolok szurkolói dalát, a „Football's Coming Home-ot” énekelve egyből elkezdett ünnepelni, a menyasszonynak azonban kellett néhány tizedmásodperc, mire rájött, hogy pontosan miről is van szó és felocsúdott a „sokkból”.

„Utána már viccesnek találtam, csak azt nem tudtam, ki a fene az a Gareth… – emlékezett vissza Laura. Egyébként mind a ketten tréfás kedvű emberek vagyunk, ezért számítottam valamire, de erre nem, így kicsit olyan arcot vághattam, mint aki azt gondolja, »ez meg mi a franc?«. Amikor mondta, hogy voltak mélypontjaink, arra gondoltam, menten összeesek, mert soha életünkben nem volt. Még csak nem is vitatkoztunk. De utólag már vicces volt.”

Leon King – aki az Ing Kings tetoválószalon tulajdonosa Londonban – elárulta, hogyan született meg a rendhagyó beszéd ötlete.

„Többször is módosítottuk az esküvő időpontját, én meg amikor meccseket néztem, eszembe jutott, hogy összeköthetném valahogy a kettőt – mondta Leon, hozzátéve, hogy a DJ-n kívül senkit sem avatott be az „akciójába”. – Neki kénytelen voltam szólni, mert szükségem volt a zenére, de senki más nem tudott róla. Minden reakció valódi volt.”

Harry Kane-ék azóta még büszkébbé tették Kinget és az angol népet, hiszen bejutottak az Európa-bajnokság döntőjébe, amelyet vasárnap este Olaszországgal vívnak meg a Wembleyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik