Eb 2016: Marseille-ben nagyobb szigor vár a szurkolókra

Vágólapra másolva!
2016.06.17. 22:50
Az elmúlt napok rendbontásai miatt szombaton, a magyar válogatott második csoportmérkőzésének helyszínén, Marseille-ben nagyobb szigor vár a szurkolókra.

A szombati csoportmeccsre készülve a helyi rendőrség arra figyelmeztetett, hogy a drukkerek vonulását a hétköznapi zsúfolt forgalomban nem tudják biztosítani, így a meccs napján ne a belvárosból, hanem a tengerparti szurkolói zónától (Fan Zone) vonuljanak a stadionhoz. A francia hatóságok csak az Európa-bajnokság idejére telepített Fan Zone területén tudják biztosítani a hatékony védelmet egy esetleges terrortámadás esetén.

A szurkolói zónába a belépés ingyenes, és hasonlóan a stadionos beléptetésekhez szigorú biztonsági ellenőrzésen kell átesni. Az alapos átvizsgálás jelentősen csökkenti egy esetleges terrortámadás kockázatát. Hátitáskát például – miként a stadionba sem – a szurkolói zónába sem lehet bevinni, ezért erre a célra csomagmegőrzők állnak rendelkezésre.

A TEK felhívja a figyelmet, hogy az Eb helyszínein mindenki kövesse és tartsa be a biztonsági előírásokat és tartózkodjon az ellenőrzött szurkolói zónákban, mert a helyi rendfenntartók csak az Eb idejére telepített Fan Zone területén tudják biztosítani egy esetleges terrortámadás esetén a hatékony védelmet.

A szurkolói zóna Marseille-ben: Prado Beach (80.000 fő)
Nyitva tartás (minden nap): 13.30–00.00

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatót adott ki az Európa-bajnokságra készülő magyar szurkolók számára.

Mint írják, a torna idejére a magyar állampolgárok konzuli védelmének ellátására megerősített konzuli jelenlétet biztosítanak. Ideiglenes ügynökség formájában állandó konzuli jelenlét lesz a három csoportmérkőzésnek helyt adó városban (Bordeaux, Marseille, Lyon), valamint kisbuszos mobil egység a bajnokság különböző helyszínein.

A teljes tájékoztatót ide kattintva olvashatják el!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik