Eb 2016: Életünk álmát vette el tőlünk néhány ostoba ember - Polekszics

Vágólapra másolva!
2015.03.28. 16:57
A labdarúgó NB I-ben szereplő PMFC montenegrói válogatott kapusa, Vukasin Polekszics szerint a pályára tárgyakat dobáló „ostoba emberek” életük álmát vették el a válogatott játékosaitól. Mint ismert, az Oroszország elleni Eb-selejtezőt a 67. percben félbeszakították.
– Mi lehetett az oka, hogy néhányan a montenegrói szektorokból kis túlzással mindent bedobáltak, ami a kezük ügyébe akadt?

– Provokáció történt, ebben biztos vagyok, valaki vagy valakik félbe akarták szakítani a mérkőzést – mondta a Nemzeti Sportnak Vukasin Polekszics, az NB I-ben szereplő Pécs 32 esztendős, 28-szoros montenegrói válogatott kapusa, aki nagyszerűen védett az Oroszország elleni, 67. percben 0–0-s állásnál félbeszakadt pénteki, Podgoricában megrendezett Európa-bajnoki selejtezőn. – Hogy miért, nem tudom, gyűlölet vagy más állhat a háttérben, fogalmam sincs – az biztos, hogy a két ország kapcsolata kiváló. Még mindig felfoghatatlan és megmagyarázhatatlan ez az egész... Olyan nincs, hogy szegény Igor Akinfejevet megdobják egy görögtűzzel, amely miatt az orosz kapus néhány percig nem érezte az egyik oldalát, ráadásul égési sérülést is szenvedett. De ez még mind semmi! Mert bár a csaknem félórás szünet után folytatódott a mérkőzés, a 66. percben kivédtem Roman Sirokov tizenegyesét, majd fél perccel később újra, immár végleg félbeszakadt a találkozó, mert Dmitrij Kombarovot, az oroszok futballistáját is eltalálta egy érme. Le a kalappal Deniz Aytekin játékvezető előtt – attól függetlenül, hogy jogtalan tizenegyest fújt be ellenünk –, hiszen addig húzta, ameddig csak lehetett, hamarabb is véget vethetett volna a meccsnek. Csalódottság, düh tombol bennem, megszakad a szívem, ha arra gondolok, hogy bár matematikai esélyünk még maradt, mivel nem vagyunk sztárcsapat, péntek este igazából elszállt minden reményünk a kijutásra...

– Milyen büntetésre számítanak?
– Minden bizonnyal nulla hárommal írják jóvá az összecsapást – ez duplán rossz, hiszen még volt hátra szűk húsz perc, s az oroszok annyi lehetőséget puskáztak el, hogy szinte törvényszerű lett volna, hogy szerzünk egy gólt. De ez mind csak feltételezés – életünk álmát, az esetleges Eb-szereplést vette el tőlünk néhány ostoba ember. Nyilván a montenegrói szövetség is súlyos büntetést kap, bezárják a stadionunkat, de a legnagyobb büntetés az, hogy szégyent hoztak az országunkra. Ha valaki meghallja azt, hogy montenegrói labdarúgás, sokaknak az oroszok elleni botrány jut majd eszébe."

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, VESZÉLYBEN ÉREZTE-E MAGÁT POLEKSZICS A MÉRKŐZÉSEN, ÉS HOGY MIT VÁR A DEBRECEN ELLENI HÉTVÉGI MÉRKŐZÉSSEL KAPCSOLATBAN, AKKOR KERESSE A NEMZETI SPORT VASÁRNAPI SZÁMÁT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik