Sportrádió: Láttuk, hogy meg tudjuk bontani a Monacót – Vécsei

Vágólapra másolva!
2022.10.28. 21:00
null
Győzni döntetlennel (Fotó: Dömötör Csaba)
Vécsei Bálint, a Ferencváros mostani, és Szeiler József, a Fradi korábbi erőssége volt Balogh Balázs vendége a Sportrádió Hazafutás műsorában. Természetesen a Monaco elleni mérkőzés és a történelmi siker volt a téma.

„Az első félidőben egy kicsit visszafogottabban játszottunk. Kicsit máshogy készültünk, hogy a Monaco négy védővel fog játszani, lehet, hogy emiatt is akadozott picit a játékunk, de a második félidőben azért képesek voltunk váltani és megérdemelten tudtunk mi is gólt lőni. A döntetlen nekünk felért egy győzelemmel... Az Európa-ligában összességében jó eredményeket értünk el – kivétel ez alól a Zvezda elleni idegenbeli mérkőzés –, kiegyensúlyozottan tudtunk játszani. Nyilván benne volt mindenki fejében, hogy milyen lehetőség előtt állunk, és szerintem senkit nem kellett motiválni” – nyilatkozta Vécsei Bálint, aki kezdőként szerepelt a hercegségbeliek ellen.

A középpályás elárulta, hogy tartották magukat az előre megbeszélt taktikához, azaz a türelmes passzjátékhoz.

„Nekünk nem az a játékunk, hogy hosszú labdákat felívelünk a csatárainknak, hiszen nincsenek meg ahhoz a játékosaink. A második félidőben elég jól futballoztunk, megvoltak a lehetőségeink, még ha nem is volt olyan nagy helyzetünk, de láttuk, hogy meg tudjuk bontani a Monacót. Végig kitartottunk emellett a taktika mellett, annyi változással, hogy még több támadó volt a pályán, de ez jól sült el.”

Vécsei elárulta azt is, hogy miért szerepelt a hajrában a védősorban a szélső Adama Traoré, és mikor gyakorolták ezt a különleges felállást.


A Ferencváros korábbi remek kapusa, Szeiler József egyenesen élete egyik legnagyobb élményének nevezte a mérkőzést.

„Azt gondolom, hogy életem egyik legnagyobb élménye volt a mérkőzés, egykori játékostársakkal együtt nézni, együtt kiszurkolni egy történelmi sikert. Valljuk be, hogy az első félidő alapján kicsit megijedtünk, de Zachariassen gólja után egészen más lett a hangulat, az ünneplés a végén minden fradista és nem fradista számára is felejthetetlen... Érezhető volt, hogy Gojak valamiért most nincs olyan jó formában, nem játszik annyira jól, hogy esetleg lehet, a félidőben lecserélik, és ez be is következett.”

Annál sokkal jobban szurkolunk, mint amennyire szakmázunk – válaszolta arra a kérdésre, hogy régi játékostársaival szakszemmel vagy szurkolóként nézik-e végig a meccseket.

„Az első félidőben beállt a mérkőzés egy nem túl nagy iramra, a Fradi nem volt éles az első félidőben. Egy picit villámcsapásszerűen jött a Monaco gólja, Ben Yedder gólja, ami egyébként egy egészen fantasztikus technikai megoldás volt. Bár mi egyértelműen azt mondtuk, hogy Pászka Lórival Disasi szabálytalankodott... Akkor nem tudott még a Fradi felpörögni, de azt beszéltük, hogy... a Fradinak innentől egyáltalán nincs veszítenivalója.”

Hogy miért egyenlített Szeiler József szerint a Fradi, és mit bizonyított Sztanyiszlav Csercseszov Traoré védősorba állításával, és mi a véleménye Szeilernek a Fradi és a Monaco kapusáról, azt itt hallgathatja meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik