Sajtóvisszhang: FTC–Celtic – óriási változás 14 hónap alatt, az edzőváltással kezdődött

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2021.11.05. 08:29
null
Peter Stöger két héten belül másodszor gratulálhatott Ange Postecoglounak (jobbra) csapata győzelméhez (Fotó: Árvai Károly)
A csütörtöki Ferencváros–Celtic (2–3) Európa-liga-mérkőzés után megnéztük, hogyan reagál a brit sajtó a mérkőzésre.

 

A The Guardian először is a Celtic első gólját szerző japán Furuhasi Kjogo szerepét emeli ki a Celtic budapesti győzelme kapcsán, már a főcímében is. Majd arról ír a lap, hogy a skót csapat Ferencváros elleni mérkőzései bizonyítékul szolgálnak arra, a labdarúgásban mennyi minden változhat 14 hónap alatt – utalva arra, hogy tavaly az FTC búcsúztatta a Celticet a BL-től, idén viszont kétszer is kikapott tőle.

Hozzáteszik, a Celtic játékában tapasztalható változás alapvetően akkor vette kezdetét, amikor Ange Postecoglou a nyáron átvette a csapat irányítását. A cikk szerint a csütörtöki meccs után a 2–3-as végeredmény nem tükrözi hűen a mérkőzés alakulását, mert sokkal nagyobb volt a különbség a két csapat között, a Celtic megengedhette magának, hogy a végén már tartalékolt, a csapat lehetséges továbbjutása szempontjából a következő, Bayer Leverkusen elleni, idegenbeli meccs döntő lehet.

A BBC kulcsfontosságú Celtic-győzelemről ír, és idézi a klub egykori ikonját, az egyszeres angol válogatott Chris Suttont: „Megérdemelt győzelmet aratott a Celtic. Még mindig képes lábon lőni magát a csapat (itt alighanem a Fradi első gólját megelőző hibára céloz Sutton – a szerk.), de alapvetően nagyon összeszedett volt. Carter-Vickers ismét remek teljesítményt nyújtott hátul, Furuhasi pedig újfent bizonyította, hogy ebben az idényben ő a legjobb játékos Skóciában. Szép munka volt!”

A heraldscotland.com már arról ír, hogy a 3–2-es győzelem után égető problémákkal is szembe kell néznie a Celticnek, ugyanis úgy tűnt, hogy a meccsen két lecserélt játékos, Nir Bitton és Stephen Welsh is megsérült, de Postecoglou bízik benne, nem súlyosak a sérülések. A The Herald szerint a meccs fő tanulsága, hogy az Abada, Furuhasi, Jota támadó trió érdemes együtt szerepeltetni a jövőben is, mert közösen lenyűgöző teljesítményre képesek.

A Daily Recrodazt emelte ki már a címében is, hogy ezzel a győzelemmel már garantált, hogy a Celtic karácsony után is az európai porondon folytathatja szereplését, ha nem az El-ben, akkor legrosszabb esetben a Konferencialigában – hozzáehetjük, ezzel az is eldőlt, hogy a Ferencváros ezúttal sem éli meg a tavaszi folytatást...

EURÓPA-LIGA
G-CSOPORT
4. FORDULÓ

Ferencváros–Celtic (skót) 2–3 (1–2)
Budapest,
Groupama Aréna, 16 501 néző. Vezette:
Veríssimo (portugál)
FTC: Bogdán – Somália, Blazic, S. Mmaee, Civic (Cabraja, 73.) – Laidouni, Vécsei (Loncar, 73.) – Nguen (R. Mmaee, 67.), Zachariassen (Mak, 67.), Zubkov (Szánthó, 79.) – Uzuni.Vezetőedző: Peter Stöger
CELTIC: Hart – Ralston, Carter-Vickers, Welsh (Scales, 89.), Juranovic – Turnbull, Bitton (J. McCarthy, 78.), C. McGregor – Abada (Forrest, 70.), Furuhasi (Jakumakisz, 70.), Jota (Mikey Johnston, 70.). Vezetőedző: Ange Postecoglou
Gólszerző: Juranovic (11. – öngól), Uzuni (86.), ill. Furuhasi (3.), Jota (23.), Abada (60.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
Bayer Leverkusen (német)–Real Betis (spanyol) 4–0 (
M. Diaby 42., 52., Wirtz 86., Amiri 90.)
Kiállítva: Demirbay (90+4.), ill. Fekir (90+3.)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayer Leverkusen 4 3 1
11– 2 +9 10
2. Real Betis 4 2 1 1 8– 9 –1 7
3. Celtic 4 2
2 8–10 –2 6
4. FERENCVÁROS4

4 4–10–6 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik