FTC: Dejan Sztankovics biztatta, tartja a lelket Varga Barnabásban

Vágólapra másolva!
2023.10.25. 20:55
null
Dejan Sztankovics a Ferencváros gépén nyilatkozott (Fotó: fradi.hu)
A Ferencváros jókora késéssel érkezett meg Belgiumba, a repülőgéptársaság hibája miatt csupán estére ért a szállodába, emiatt a hivatalos sajtótájékoztató is elmaradt. Dejan Sztankovics, a zöld-fehérek vezetőedzője így a repülőgépen adott interjút lapunknak, ebben a sérülése miatt hosszú időre kieső Varga Barnabásról is szót ejtett, és elmondta, mit vár csütörtök este az Ekl-ben a Genktől.

– A továbbjutást illetően döntő lehet a Genk elleni következő két mérkőzés?
– Abszolút! Elkezdhetnék most mellébeszélni, hogy sok mérkőzés van még hátra, de úgy érzem, a mostani és a budapesti visszavágó igenis döntő lesz a továbbjutást illetően – válaszolta Dejan Sztankovics a Nemzeti Sportnak. – Nem lesz könnyű mérkőzés a csütörtöki, a Genk tele van tehetséges, sikeréhes fiatalokkal. De nem ijedünk meg tőlük, tudjuk, mi a dolgunk.

– Varga Barnabás nem utazott el a csapattal Belgiumba.Mekkora probléma lesz az ő hiánya?
– Rendkívüli játékos, aki elképesztő jó formában futballozott az elmúlt időszakban. Nem véletlen, hogy az egész világon ő volt a harmadik leghatékonyabb csatár a mögöttünk hagyott időszakban. Őszinte srác, sajnos ez az ára, ha egy játékos folyamatosan játszik. Barnabás folyamatosan játszott a Ferencvárosban és a válogatottban, nem volt ideje regenerálódni.

– Beszélt vele azóta? Mit mondott neki?
– Mit mondhattam volna?! Túl kell lennie ezen az időszakon. Biztattam, próbáltam tartani benne a lelket. Karrierem során nekem szerencsére nem volt súlyosabb sérülésem. Akadtak problémáim, de azt pontosan tudom, milyen, ha valaki csupán karácsonykor pihenhet néhány napot. De nem keresünk kifogásokat, a labdarúgásban benne van a sérülés. Itt van Alekszandar Pesics, ő is remek futballista, tudja, hogyan kell gólt szerezni. Na, és rajta kívül is vannak játékosaink, akik most főszerepet kaphatnak.

A reptéren holland fiatalok fogadták a játékosokat (A szerző felvétele)
A reptéren holland fiatalok fogadták a játékosokat (A szerző felvétele)

– Milyen játékot vár a Genktől?
– Határozott csapat, amelygyors futballra képes. Tudják, hogyan kell irányítani egy mérkőzést, de azt is nagyon jól csinálják, mikor kell visszahúzódni a saját térfelükre. Nehéz kilencven perc vár ránk, de azt ígérhetem, hiába követik egymást a fontos mérkőzések, a Genk ellen is a végsőkig kitoljuk a határainkat. Szeretnénk Belgiumból is elvinni minimum egy, de ha lehet, három pontot.

– Vasárnap pedig máris itt az Újpest elleni derbi. Hogyan lehet a játékosokat ilyen sorozatterhelés közepette frissen, élesen tartani?
– Ezért szép az edzői szakma. Nekem kell megtalálni az egyensúlyt. Hazudnék, ha azt mondanám, az elmúlt napokban eszembe sem jutott az Újpest elleni találkozó. De! Eszembe jutott. Sőt, már régóta elemezzük a játékukat, az apró részleteket ebben a hatalmas kirakósban nekem kell a helyére tennem. Nem szeretem, ha meglepetés ér, szeretek mindent tudni. A játékosoknak csakis a Genk elleni meccsre kell koncentrálniuk, ám az én munkám ennél jóval összetettebb.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
F-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Csütörtök
, 21.00: Genk (belga)–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Csütörtök, 21.00: Fiorentina (olasz)–Csukaricski (szerb)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FERENCVÁROS 2 1 1 5–3 +2 4
2. Genk 2 1 1 4–2 +2 4
3. Fiorentina 2 2 4–4 0 2
4. Csukaricski 2 2 1–5 –4 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik