T. M. 2019.08.16 11:57 Frissítve: 2019.08.17 01:15

Fehérvár: „Nagyjából 180 percig egyszerűen nem fociztunk”

Terjedelmes interjút adott Kovács Zoltán, a labdarúgó NB I-ben szereplő Mol Fehérvár FC sportigazgatója a klub honlapjának. Szóba került az FC Vaduz elleni El-kudarc, Marko Nikolics jelenlegi helyzete, valamint a csapat céljai a 2019–2020-as idényre is.

 

Kovács Zoltán bízik Marko Nikolicsban (Fotó: molfehervarfc.hu)

 

Kovács Zoltánt először a Vaduz elleni vesztes Európa-liga párharcról kérdezték, amelyről elmondta, a csapaton belül mindenkit váratlanul ért a kiesés.

„Nem lehet és nem is akarunk olyan helyzetre felkészülni, hogy papíron gyengébb ellenfél ellen a második körben búcsúzunk, ráadásul ilyen teljesítménnyel. Ha őszinték akarunk lenni, a csapat messze nem azt játszotta, amit tud. A párharc első meccsén szerzett vezető góltól kezdve nagyjából száznyolcvan percig egyszerűen nem futballoztunk. Az elfogadhatatlan teljesítményhez nyugodtan hozzávehetjük a Zeta elleni visszavágó egészét is, ami így már kétszázhetven perc, így nem lehetett továbbmenni. Mondhatjuk, hogy az elmúlt évek európai eredményeiből ez a mostani lóg ki lefelé, és talán sokan aláírnák, ha ezután megint a korábbi széria következne, szerintem azonban eljutottunk arra a szintre klubként és csapatként, hogy ezt nem engedhetjük meg magunknak.”

Felreppentek olyan pletykák is, hogy az El-kudarcnak „áldozata” is lesz, és Marko Nikolics távozik a székesfehérvári alakulattól, ám a szakvezető és a vezetők bíznak a szerb trénerben, aki az elmúlt években bizonyított.

„A győzelmeknek mindig van gazdája, nyilván a vereségeknek kevésbé, de embernek kell maradni a nehéz pillanatokban is. Marko Nikolics olyan edző, akinek az irányításával a csapat bajnok, kupagyőztes, EL-csoportkörös, BL- és EL-playoffos volt két év alatt, ráadásul érvényes szerződéssel rendelkezik. Bizalmat vívott ki magának a korábbi eredményeivel, és ez a bizalom egy ilyen eredmény után sem tud azonnal elveszni.”

Kovács Zoltán továbbá elmondta, az idény hátralévő részében nem lehet más a céljuk, mint mind a két hazai porondon, a kupában, valamint a bajnokságban is az első helyen végezni. Szerinte ehhez a keret mélysége megfelelő, versenyképes, és több poszton is egészséges konkurenciaharc alakult ki, ami pozitívan hathat a csapat teljesítményére. A csapat a nyári átigazolási szezonban csak erősödött, ám a sportigazgató azt még nem jelenti ki, hogy több változás nem lesz a keretben.

2021.09.16 23:28:02

Európa-liga DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A »tisztes helytállás« ezúttal nem frázis, hanem valóság volt.

2021.09.16 16:51:45

Európa-liga CSELŐTEI MÁRK

A skótok már kettővel vezettek, majd négy gólt szerzett a Betis, mégis izgalmas lett a vége.

2021.09.16 17:10:01

Európa-liga NAGY ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Bátran és góllal kezdett Leverkusenben a magyar bajnok, de a hazaiak megfordították a mérkőzést.

2021.09.16 11:28:04

Európa-liga P. K.

Topligás klub ellen idegenben legutóbb az ETO tudott nyerni – 1991 óta ez csak a győrieknek jött össze.