S. T. J.
2023.06.01 23:31 Frissítve: 2023.06.02 23:12

Exkluzív interjú Senderosszal; a Sevilla az Európa-liga Real Madridja

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk:


Budapest vendége volt az Európa-liga-döntőn Philippe Senderos. A szerb édesanyától és spanyol édesapától származó 38 éves, 57-szeres svájci válogatott exkluzív interjút adott lapunknak. A sevillai sikert hozó finálé kapcsán elmondta, aktív éveiben nem volt első számú végrehajtó, de ha kellett, elvállalta a tizenegyes-rúgást. Hét éven át lehetett az Arsenal futballistája, Londonban érezte magát a legjobban. Négy éve már, hogy abbahagyta a futballt, mert ugyan az esze azt súgta, menjen, csinálja még, de a teste mást jelzett. Visszavonulása után a Servette sportigazgatójaként dolgozott.

Kedden, a 33. születésnapján kapta meg az idény legjobb magyar hokikapusának járó Vedres-kupát Bálizs Bence, aki az elit-világbajnokságon is részt vett. Az előző idényt Lengyelországban töltötte, a következőben viszont már Norvégiában légióskodik. Lapunknak a döntését azzal magyarázta, hogy „érzem még magamban a fejlődési vágyat, minden nap egyre jobb akarok lenni szakmailag, és ahhoz, hogy ezt megvalósítsam, a norvég bajnokság színvonala nagyszerű lehet. Ha sikerül, az jó visszaigazolása annak, hogy az elvégzett munkának megvan az eredménye.”

Bögöly Gyula személyében új elnököt választottak a Magyar Röplabda-szövetség élére. A sportvezető a Nemzeti Sportnak elmondta, első lépésként a legnagyobb kihívás, hogy a nyári nemzetközi rendezvényeket, így az U17-es leány Európa-bajnokság és az U19-es leány világbajnokság hazai mérkőzéseit sikeresen lebonyolítsa a szövetség. A sportágban egyébként otthonosan mozog Bögöly Gyula, hiszen öt éve vezeti elnökként a férfi Extraliga legutóbbi idényében hat esztendő elteltével újra csúcsra jutó, tizenkilenc bajnoki elsőségével rekorder Fino Kaposvár SE-t.előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2023.09.22 18:06:07

Európa-liga nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az orosz Sztanyiszlav Csercseszov ritkán kapta fel a vizet...

2023.09.21 19:54:17

Európa-liga nemzetisport.hu

Az egész meccsen nagy fölényben játszottak a londoniak, de keményen meg kellett küzdeniük a győzelemért.

2023.09.21 08:32:12

Európa-liga nemzetisport.hu

Bár a Csukaricski szerzett vezetést, már az első félidő hajrájában fordított az FTC.

2023.09.21 15:11:09

Európa-liga nemzetisport.hu

Darwin Núnez, Luis Díaz és Mohamed Szalah is góllal vette ki a részét a sikerből.