El: Tudtuk, egy gól mindent megváltoztat! – Zachariassen

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2022.10.29. 08:15
null
The Norwegian player of Fradi was both active in attack and defense (Photo: Károly Árvai)
A labdarúgó Európa-liga csoportkörében ötödik mérkőzésén harmadik gólját szerezte, oroszlánrészt vállalva ezzel a Ferencváros csoportelsőségében: Kristoffer Zachariassen annak ellenére is a földön jár, hogy saját bevallása szerint is pályafutása legfontosabb gólját szerezte a Monaco ellen (1–1).

 

– Élete legjobb formájában van?
– Nehéz kérdés: mondjuk úgy, közelítek a legjobbamhoz – felelte Kristoffer Zachariassen, a Ferencváros 28 esztendős norvég támadója, aki a Monaco elleni mérkőzés 81. percében egyenlített. – Van még bennem tartalék. Ami viszont biztos, pályafutásom legfontosabb gólját szereztem csütörtök este.

– Utána nem mert felszabadultan ünnepelni, nyomban kinézett a partjelzőre: a les miatt aggódott?
– Valóban nem mertem ünnepelni, mert attól tartottam, lesen álltam. Néztem a partjelzőt, emeli-e a zászlaját, s amikor láttam, nem emeli, az csodálatos érzés volt. Tokmac Nguentől csodás passzt kaptam, remekül észrevette, hogy az üres területre mozgok, nem mindenki talált volna meg a labdával. Nagyon boldog voltam a gól után, az pedig csak ráadás volt, hogy a tábor előtti kapuba rúgtam, így rögtön mehettem a szurkolók elé ünnepelni. Még most is kiráz a hideg, ha erre gondolok.

– Ismét ön volt, aki a kapu elé érve befejezte az akciót, máskor pedig saját tizenhatosán belül becsúszva szerelt. Honnan meríti ezt a rengeteg energiát?
– Jól érzem magam a bőrömben. Fitt vagyok, kis túlzással szét tudnám tépni a mezt magamon, úgy tele vagyok energiával. Jól sikerült a felkészülésem, sokat tudok futni a mérkőzéseken, rendre frissen várom a kezdő sípszót. Ezúttal is bírtam erővel, a gólon kívül is akadt helyzetem, a szünet előtti pillanatokban volt egy jó fejesem szögletet követően, ami nem sokkal kerülte el a bal alsó sarkot.

– Miért volt ekkora kontraszt az első és a második félidő játéka között?
– Ne feledjük, a Monaco nagyon jó csapat... Francia élklubról beszélünk, és a találkozó elején alaposan be is kezdett. Sejtettük, hogy aktívak lesznek az elején, mégsem nagyon tudtuk feltartóztatni őket. A kapufájuknál szerencsénk is volt, de a labdarúgáshoz mázli is kell. A szünetben megbeszéltük, min kell változtatnunk a második félidőre, és bár vészesen fogyott az idő, nem estünk kétségbe. Tudtuk, egy gól mindent megváltoztat.

– Mi volt a legnagyobb különbség az első mérkőzésen látott és a mostani Monaco között?
– Ezúttal biztosan nem becsült alá bennünket. Az első pillanattól éreztem rajtuk, rendkívül élesek, koncentráltak, tisztában vannak vele, nehéz feladat vár rájuk. Jól is futballoztak, tényleg nagyon jó csapat. Nem akármilyen eredmény, hogy két mérkőzésen négy pontot szereztünk ellene. Ez is csak azt bizonyítja, mi is legalább ilyen jók vagyunk.

– Hitte volna, hogy a csoport élén végezhetnek?
– Szerintem erre egyikünk sem gondolt... A Monaco, a Trabzonspor és a Crvena zvezda is kiemelkedő képességű csapat, tele jobbnál jobb futballistákkal, drágább kerettel, mégis mi végeztünk az élen. A csütörtöki mérkőzésen is rászolgáltunk az egy pontra, nem lehet azt mondani, hogy az ölünkbe pottyant volna. Sztanyiszlav Csercseszov hátrányban is azt erősítette bennünk, menjünk előre, próbálkozzunk, a cseréket is ehhez igazította, és mi egy pillanatra sem adtuk fel, keményen harcoltunk. Fontos, hogy a csapatunkban olyan játékosok is vannak, akik a „piszkos munkát” elvégzik.

– Felfogta már, hogy ott vannak az Európa-liga legjobb tizenhat együttese között?
– Egyelőre csak szokjuk ezt az érzést. Ezt a csütörtök estét biztosan nem felejtem el, a lefújást követően hatalmas élmény volt együtt ünnepelni a szurkolókkal. A Groupama Aréna hangulata egyedülálló.

– Mentálisan hogyan bírják a sorozatterhelést?
– Ez így természetes. Az őszi szezonból nincs már sok hátra, november közepétől szabadságra mehetünk, addig viszont kötelességünk minden idegszálunkkal a játékra koncentrálni. A magam részéről a nyáron alaposan kipihentem magam, a feleségemmel és a kislányommal végig odahaza voltunk Norvégiában, nem akartunk sehova elutazni, úgy voltunk vele, mindenhol jó, de a legjobb otthon. Alighanem a télen is végig ott leszünk. Szerencsére lesz miről beszélni, néhány este biztosan élménybeszámolóval telik.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
H-CSOPORT, 5. FORDULÓ
FERENCVÁROS–MONACO 1–1 (0–1)
Budapest,Groupama Aréna,20 517néző.Vezette:Jorgji (albán)
Ferencváros:Dibusz – Wingo, Botka, S. Mmaee, Pászka (Nguen, 65.) – Vécsei (Besic, 56.), Laidouni – Adama Traoré, Gojak (Marquinhos, a szünetben; Esiti, 90+1.), Zachariassen – R. Mmaee.Vezetőedző:Sztanyiszlav Csercseszov
Monaco:Nübel – Disasi, Maripán, Badashile – Vanderson (Diatta, 40.), Golovin, Mo. Camara, Yu. Fofana (Jean Lucas, 83.), Caio Henrique – Volland (Embolo, 83.), Ben Yedder.Vezetőedző:Philippe Clement
Gólszerző:Zachariassen (81.), ill. Ben Yedder (31.)

GÓLVIDEÓK ITT!

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FERENCVÁROS53118–8010
2. Monaco52125–7–27
3. Trabzonspor52310–9+16
4. Crvena zvezda5238–7+16

A csoportokban azonos pontszám esetén először az egymás elleni eredmények rangsorolnak, utána az összesített gólkülönbség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik