El: akár Barcelona–MU párharc is dönthet a nyolcaddöntős Fradi ellenfeléről

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2022.10.28. 11:45
null
BL-kiesőt is kaphat a Fradi a nyolcaddöntőben (Fotó: Mirkó István)
A Ferencváros már biztosan ott lesz az Európa-liga nyolcaddöntőjében, más csapatoknak, többek közt az FC Barcelonának azonban ezért még játszania kell. Az El csoportmásodikjaira és a BL csoportharmadikjaira ugyanis még vár egy rájátszás a legjobb 16 közé jutásért.  

 

A Fradi csoportgyőzelmével egyből a legjobb 16 jutott az El-ben, így a következő körben nem lép pályára, ekkor ugyanis a nyolcaddöntőbe kerülésért folytatott rájátszás zajlik majd.

Érdekeltek lesznek a rájátszásban a Bajnokok Ligája csoportharmadikjai, tehát a Barcelona és a Sevilla már biztosan, de erre a sorsra juthat még vereség esetén az RB Leipzig, valamint az AC Milan–Salzburg párharc vesztese. Az Atlético Madridnak még az El-playoff sem biztos, de a BL-ben már biztosan nem folytathatja, a Juventusnak pedig nyernie kell, hogy a harmadik helyet elérje.

Minden BL-csoportharmadik ellenfele a rájátszásban egy El-csoportmásodik lesz. Egyelőre nincs olyan csapat, amely biztosan a második helyen zárná csoportját a második számú európai kupasorozatban. A nagyobb csapatok közül az Arsenal kerülhet ilyen helyzetbe, valamint a Manchester United, amennyiben nem veri meg legalább két góllal a Real Sociedadot. Második helyen végezhet még az El-ben a Szalai Attilát foglalkoztató török Fenerbahce vagy a Schäfer Andrást is soraiban tudó német Union Berlin.

A Ferencváros biztosan nem kaphat a nyolcaddöntőben El-csoportgyőztes ellenfelet, tehát nem találkozhat a spanyol Real Betisszel, a német Freiburggal és a belga Royal Unionnal.

A rájátszás párosításait – melyben a Ferencváros nem érintett – november 7-én sorsolják, majd a mérkőzéseket követően, február 24-én kaphat ellenfelet a budapesti együttes a rájátszás győztesei közül.

A nyolcaddöntő lebonyolítása után március 17-én nemcsak a negyeddöntő, hanem az elődöntő párosításait is kisorsolják. A döntőt május 31-én rendezik meg a Puskás Arénában.

A kieséses szakasz első körének sorsolása:november 7., 13 óra
A kieséses szakasz első körének mérkőzései:február 16. és 23.
A nyolcaddöntő sorsolása:február 24., 13 óra
A nyolcaddöntő mérkőzései:március 9. és 16.
A negyeddöntő sorsolása:március 17., 13 óra
A negyeddöntő mérkőzései:április 13. és 20.
Az elődöntő sorsolása:március 17., 13 óra
Az elődöntő mérkőzései:május 11. és 18.
Döntő:május 31., Puskás Aréna

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
H-CSOPORT
FERENCVÁROS–MONACO 1–1(0–1)
Budapest,Groupama Aréna,20 517néző.Vezette:Jorgij (albán)
Ferencváros:Dibusz – Wingo, Botka, S. Mmaee, Pászka (Nguen, 65.) – Vécsei (Besic, 56.), Laidouni – Adama Traoré, Gojak (Marquinhos, a szünetben; Esiti, 90+1.), Zachariassen – R. Mmaee.Vezetőedző:Sztanyiszlav Csercseszov
Monaco:Nübel – Disasi, Maripán, Badashile – Vanderson (Diatta, 40.), Golovin, Mo. Camara, Yu. Fofana (Jean Lucas, 83.), Caio Henrique – Volland (Embolo, 83.), Ben Yedder.Vezetőedző:Philippe Clement
Gólszerző:Zachariassen (81.), ill. Ben Yedder (31.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
Crvena zvezda (szerb)–Trabzonspor (török) 2–1(Katai 37., Pesic 64., ill, Bakaszetasz 39.)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FERENCVÁROS53118–8010
2. Monaco52125–7–27
3. Trabzonspor52310–9+16
4. Crvena zvezda5238–7+16
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik