Szoboszlai parádézott, a Salzburg nyert, de tovább a Napoli ment

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.14. 18:52
null
(Fotó: twitter.com)
Szoboszlai Dominik gólpasszal mutatkozott be az Európa-ligában, csapata, a Salzburg pedig 3–1-re legyőzte a Napolit a nyolcaddöntő visszavágóján, igaz, összesítésben így is 4–3-ra alulmaradt az olasz riválissal szemben. A magyar középpályást a 74. percben, 2–1-es hazai vezetésnél cserélték le. A Chelsea 5–0-ra kiütötte a Kádár Tamással felálló Dinamo Kijevet, míg a Valencia az utolsó másodpercekben csikarta ki a továbbjutást a Krasznodar otthonában (1–1).

Bár a 14. percben, Arkadiusz Milik vezető góljánál tartani lehetett tőle, hogy csúnya véget ér az idegenben 3–0-s vereséget szenvedő, így összességében már négygólos hátrányban lévő Salzburg számára az Európa-liga-idény, a folytatás remek futballt hozott (0–1).

A 25. percben Moanesz Dabur egyenlített, ám ami ennél is fontosabb volt innen Magyarországról követve a találkozót, hogy az El-ben ezen az estén bemutatkozó Szoboszlai készítette elő (1–1).

A 18 éves magyar középpályás főleg az első félidőben kifejezetten sokat volt játékban, legyen szó védekezésről vagy támadásépítésről. Szoboszlai nemcsak gólpasszt jegyzett, de ő maga is fülelte le Allan átadását, amiből indult az akció. Néhány perccel később aztán a saját tizenhatosán belül mentett nagyot, Dries Mertens beadásánál vetődött be és pöckölte el a labdát az érkező Callejón elől.

Fordulás után fokozódott a nyomás a hazai kapun, azonban sem Milik, sem Mertens nem tudta ekkor már bevenni Alexander Walke kapuját. Igaz, az 57. percben egy lecsúszott beadás majdnem megtréfálta a hazai hálóőrt, de még időben utánavetődött a labdának, mielőtt az a lábai közt a gólvonalon túlra csoroghatott volna.

A 66. percben megszerezte a vezetést a Salzburg! A támadás ezúttal is Szoboszlaitól indult, ő passzolta fel a labdát, ami aztán kikerült a bal szélre Andreas Ulmerhez, akinek a beadásából a csereként pályára lépő Fredrik Gulbrandsen szerzett szépségdíjas gólt a bal oldali kapufát is segítségül hívva (2–1).

A „kapualu” – ahogyan a Salzburg Twitter-oldala fogalmazott – a hajrában is főszerepet játszott, bár ennek kevésbé örülhettek az osztrákok: Dabur ollózása után állította meg a labdát, holott a Napoli védelme már verve volt.

A 92. minutumban viszont így is összejött a harmadik hazai találat: a szintén csereként pályára lépő (a 74. percben épp Szoboszlait váltó) Christoph Leitgeb állította be a 3–1-es végeredményt.

A SALZBURG–NAPOLI MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉT ITT OLVASHATJA!

A TÖBBI PÁLYÁN

Már az 5. percben megszerezte a vezetést a Chelsea a Dinamo Kijev otthonában, amikor Willian szöglete után Olivier Giroud érkezett jól középen és bepofozta a labdát az ukránok kapujába. A 33. percben ismét a világbajnok francia támadó volt eredményes, egy tökéletes támadást fejezett be az ötös környékéről. Az első játékrész hosszabbításában Marcos Alonso is betalált, így háromgólos előnyben mehetett a szünetre a londoni csapat.

Az 59. percben Giroud egy beívelést követően megszerezte a harmadik gólját is, amivel ő az első játékos a sorozatban, aki klasszikus mesterhármast hozott össze ebben az idényben, azaz fejjel, jobb és bal lábbal egyaránt betalált. A hajrában Callum Hudson-Odoi is eredményes volt, azaz a Chelsea 8–0-s összesítéssel jutott tovább a legjobb nyolc közé. A hazaiak magyar légiósa, Kádár Tamás végig a pályán volt.

A Krasznodar–Valencia összecsapáson egészen a 85. percig nem született gól, amikor Magomed-Sapi Szulejmanov révén egy gyönyörű találattal megszerezte a vezetést a hazai csapat, amivel továbbjutásra állt. A 93. percben azonban jött Goncalo Guedes, és megmentette a Valenciát: a spanyolok jutottak tovább a következő körbe.

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Salzburg (osztrák)–Napoli (olasz) 3–1 (Dabur 25., Gulbrandsen 65., Leitgeb 92., ill. Milik 14.)
Továbbjutott: a Napoli, 4–3-as összesítéssel.
Dinamo Kijev–Chelsea 0–5 (Giroud 5., 33., 59., M. Alonso 46., Hudson-Odoi 78.)
Továbbjutott: a Chelsea, 8–0-s összesítéssel
FK Krasznodar–Valencia 1–1 (Szulejmanov 85., ill. Guedes 93.)
Továbbjutott: a Valencia, 3–2-es összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik