El: ilyen még nem volt! 13 és fél ezer vendégszurkoló lehet az Inter–Frankfurton

Vágólapra másolva!
2019.02.27. 16:06
Nem túlzás, óriási érdeklődés övezi Frankfurtban a csapat milánói vendégjátékát az Európa-liga nyolcaddöntőjében. Az Inter–Eintracht összecsapásra 24 óra alatt több mint 20 ezer jegyigénylést adtak le a vendégszurkolók, holott alapesetben az adott stadion kapacitásának 5 százalékába, azaz Milánóban mintegy 4000–4500 helyre értékesítenének jegyeket a vendégeknek... 

A Frankfurt a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a nagy érdeklődés miatt tárgyalóasztalhoz ültek az Internazionale vezetőségével, amely úgy döntött, a kötelező jegymennyiség háromszorosát, 13 500 belépőt küldenek a német szurkolóknak.

Ez az Eintracht tájékoztatása szerint azt jelenti, hogy Európa-liga-rekord születik, ennyi vendégdrukker ugyanis egyetlen egyenes kieséses találkozón sem volt még a sorozat történetében. A németek – cserébe a milánói klub sportszerűségéért – arra kérik drukkereiket, végig korrektül, békésen, a mérkőzéssel foglalkozva szurkoljanak sajátjaikért.

„A szurkolóinknak egy valóra vált álom, hogy a San Siróban játszhatunk. Az egész városnak, sőt az egész régiónak óriási dolog, hogy az európai labdarúgás egyik legeredményesebb, legjobb nevű csapatával mérkőzhetünk meg, ezt bizonyítja a jegyek iránti óriási kereslet is" – mondta Axel Hellmann, a Frankfurt igazgatósági tagja.

A Giuseppe Meazza Stadionba, avagy a San Siróba összesen 82 995 néző fér be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik