El: ikszelt Lisszabonban az Arsenal; háromszor egyenlített az Union Berlin

Vágólapra másolva!
2023.03.09. 20:44
null
Francisco Trincao (Sporting, balra) és Bukayo Saka (Arsenal) párharca a két csapat lisszaboni mérkőzésén (Fotó: AFP)
Az Arsenal nem bírt a Sportinggal a két csapat lisszaboni mérkőzésén a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének csütörtöki játéknapján: a londoniak 2–2-vel utazhatnak haza. Az Union Berlin hazai pályán – háromszor egyenlítve – 3–3-ra végzett az Union Saint-Gilloise ellen, míg a Roma hazai pályán 2–0-ra megverte a Real Sociedadot.  

 

SPORTING–ARSENAL 2–2

A Sporting hazai pályán is az ellencsapásokban reménykedett, így kezdettől az Arsenal irányította a játékot, és a 22. percben gólt hozott a fölény: Fábio Vieira jobb oldali szöglete után William Saliba őrizetlen maradt, és fejjel a kapuba küldte a labdát, 0–1. VIDEÓ ITT!

A játék addigi képe alapján váratlanul jött az egyenlítés, de jött, és azt is szöglet előzte meg, továbbá szintén helyezkedési hiba segítette elő: jobbról jött a beívelés, Goncalo Inácio közvetlen közelről egyedül fejelhetett, és nem is hibázott, 1–1. VIDEÓ ITT!

A második félidőt jól kezdték a lisszaboniak, és amikor úgy tűnt, az Arsenal kezdi megint hibákra kényszeríteni őket, megszületett a hazaiak vezető gólja: Edwards gyönyörű kiugratása után Pedro Goncalves lövését még védte Matt Turner, ám a kipattanót Paulinho már berúgta, 2–1. VIDEÓ ITT!

A szerencse az Arsenal mellé szegődött: a 62. percben Granit Xhaka középre játszotta a labdát, az nem jutott el a címzetthez – mert Morita Hidemaszáról a saját kapujába pattant… Öngól, 2–2. VIDEÓ ITT!

UNION BERLIN–UNION ST. GILLOISE 3–3

A sérült Schäfer András és a kispadra nevezett Aissa Laidouni nélkül kezdtek a berliniek, jóval többet birtokolták a labdát a tavaszi hóesésben, mégis a belga csapat jutott előnyhöz: a 28. percben Victor Boniface távoli lövése egy hazai játékoson megpattanva hullott a kapu bal oldalába, 0–1. VIDEÓ ITT!

A belgák nem sokáig tudták megtartani előnyüket: az első félidő hajrájában VAR-ozás után a játékvezető nem tizenegyest, hanem csak szabadrúgást ítélt a hazaiaknak, ám Josip Juranovicnak ez is remek lehetőség volt, jobbal nagyszerűen a kapu jobb oldalába kanyarított, 1–1. VIDEÓ ITT!

A második félidőben ismét a vendég Union került előnybe: gyors akció végén Loic Lapoussin passzából Yorbe Vertessen lőtt a kapuba, 1–2. VIDEÓ ITT!

A 63. percben pályára lépett Laidouni, és nem sokkal később már ünnepelhetett is társaival: a kezezés miatt VAR-ral megítélt tizenegyest Robin Knoche kihagyta, de hiába Anthony Moris kapus bravúrja, a kipattanót Knoche már berúgta, 2–2. VIDEÓ ITT!

Eltelt három perc – és újra vezettek a belgák, megint egy villámgyors akciónak köszönhetően: Bart Nieuwkoop játszott középre jobbról nagy vágta után, és Boniface közelről a kapuba lőtt, 2–3. VIDEÓ ITT!

Ez az egyenlítések mérkőzése volt… A 89. percben egy előreívelt labda némi szerencsével Sven Michel elé került, és a hajrára becserélt rutinos támadó közelről belőtte a harmadik hazai gólt, 3–3. VIDEÓ ITT!

ROMA–REAL SOCIEDAD 2–0

Korán megszerezték a vezetést a „farkasok”: a 13. percben gyors ellentámadás végén Tammy Abraham középre emelt labdáját Stephan El Shaarawy közelről „bebalettozta” a vendégek kapujába, 1–0. VIDEÓ ITT!

Góllal kezdődött, és góllal is ért véget a meccs: a 87. percben Paulo Dybala szögletét követően a berobbanó Marash Kumbulla a kapuba fejelt, 2–0. VIDEÓ ITT!

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK

Union Berlin (német)–Union Saint-Gilloise (belga) 3–3 (Juranovic 43., Knoche 69., Michel 89., ill. Boniface 28., 72., Vertessen 58.)
Sporting CP (portugál)–Arsenal (angol) 2–2 (Goncalo Inácio 34., Paulinho 55., ill. Saliba 22., Morita 62. – öngól)
Roma (olasz)–Real Sociedad (spanyol) 2–0 (El Shaarawy 13., Kumbulla 87.)
Bayer Leverkusen (német)–FERENCVÁROS 2–0 (Demirbay 9., E. Tapsoba 82.)

Később
Sevilla (spanyol)–Fenerbahce (török) 2–0 (Joan Jordán 56., Lamela 85.)
Juventus (olasz)–Freiburg (német) 1–0 (Di María 53.)
Manchester United (angol)–Real Betis (spanyol) 4–1 (Rashford 6., Antony 52., Bruno Fernandes 59., Weghorst 84., ill. Ayoze Pérez 32.)
Sahtar Doneck (ukrán)–Feyenoord (holland) 1–1 (Rakickij 79., ill. Bullaude 88.)

A visszavágókat március 16-án játsszák le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik