El: a Man. United kitömte a Betist, nyert a Juventus is

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.03.09. 22:56
null
Manchesteri gólöröm (Fotó: AFP)
A Manchester United 4–1-re legyőzte a Real Betist a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének csütörtöki játéknapján. A Sevilla kétgólos előnyt szerzett Szalai Attila csapata, a Fenerbahce ellen, a Juventus 1–0-ra megverte Sallai Roland klubját, a Freiburgot, míg a Sahtar–Feyenoord párharc első felvonása 1–1-re végződött.

 

MANCHESTER UNITED–REAL BETIS 4–1

A Liverpool elleni hetes emlékét nem lesz könnyű elhomályosítaniuk a manchesteri labdarúgóknak, de a csütörtök esti kezdés legalábbis ígéretes volt: a 6. percben Marcus Rashford közelről a léc alá vágta a védőkről elé pattanó labdát, 1–0. VIDEÓ ITT!

Még a szünet előtt egyenlített a Betis: a 32. percben Ayoze Pérez a tizenhatos jobb oldaláról, laposan lőtt a hosszú sarokba, 1–1. VIDEÓ ITT!

Pérez kis szerencsével szerezhetett volna még egy gólt a szünet előtt, a manchesteri védelem könnyelműsködéséből épülő akció végén kapufát lőtt.

S ha már megúszta az MU azt a szituációt, a második félidő elején megszerezte a vezetést: Antony a tizenhatos vonala elől, jobbról gyönyörűen csavart a hosszú sarokba, 2–1. VIDEÓ ITT!

Néhány perccel később már kettővel vezetett a United: bal oldali szöglet után a rövid sarok felé mozgó Bruno Fernandes a léc alá fejelt, 3–1. VIDEÓ ITT!

S még nem volt vége: az utolsó percekben Wout Weghorst is bekotort egy kipattanót, így a Manchester United háromgólos előnnyel utazik a jövő héten Spanyolországba, 4–1. VIDEÓ ITT!

SEVILLA–FENERBAHCE 2–0

Szalai Attila dolgozott az isztambuli védelem bal oldalán (a válogatott játékos végig a pályán volt), de kezdetben inkább a hazaiak hátvédsorára irányult a figyelem: bizonytalan lábakon álltak a sevillaiak, örülhettek, hogy megúszták kapott gól nélkül az első félidőt.

A második játékrész aztán hazai góllal kezdődött: Joan Jordán lapos lövése egy Fener-védőn is irányt változtatva a hálóban kötött ki, 1–0. VIDEÓ ITT!

Az első félidőben harmatos sevillaiak lábra kaptak, feljavult a játékuk, és a hajrában Ivan Rakitic passzából Erik Lamela berúgta a második góljukat is, 2–0. VIDEÓ ITT!

JUVENTUS–FREIBURG 1–0

Sallai Roland is helyet kapott a kezdő tizenegyben, de sem ő, sem freiburgi csatártársa, Vincenzo Grifo nem tudott érvényesülni az első félidőben. A Juventus uralta a játékot, igaz, gólt nem szerzett.

Aztán a második félidőben már jött a gól: a végig nagy kedvvel játszó Ángel Di María a balról érkező beadásból a léc alá fejelt, 1–0. VIDEÓ ITT!

Sallait az 59. percben lecserélték, és bár nem sokkal később Lucas Höler a kapuba talált, a vendégek ünnepelték az egyenlítést, a VAR kiszúrt egy kezezést, így maradt az 1–0 – a Juve megérdemelten szerzett előnyt a kapura kevéssé veszélyes német csapat ellen.

SAHTAR–FEYENOORD 1–1

A háború miatt Varsóban megrendezett mérkőzésen a Sahtar elszántan, szervezetten futballozott, és a 79. percben megszerezte a vezetést: bal oldali szöglet után a rövid sarokra mozgó Jaroszlav Rakickij előre vetődve, fejjel-háttal a hosszú sarokba továbbította a labdát, 1–0. VIDEÓ ITT!

Az előnyt nem sikerült megtartani: a 88. percben az egyik csereember, Igor Paixao remek csellel indulva megiramodott a jobb oldalon, és beadásából a két perce becserélt argentin támadó, Ezequiel Bullaude előre vetődve a kapuba fejelt, 1–1. VIDEÓ ITT!

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK

Sevilla (spanyol)–Fenerbahce (török) 2–0
(Joan Jordán 56., Lamela 85.)
Juventus (olasz)–Freiburg (német) 1–0 (Di María 53.)
Manchester United (angol)–Real Betis (spanyol) 4–1 (Rashford 6., Antony 52., Bruno Fernandes 59., Weghorst 84., ill. Ayoze Pérez 32.)
Sahtar Doneck (ukrán)–Feyenoord (holland) 1–1 (Rakickij 79., ill. Bullaude 88.)

Korábban
Union Berlin (német)–Union Saint-Gilloise (belga) 3–3 (Juranovic 43., Knoche 69., Michel 89., ill. Boniface 28., 72., Vertessen 58.)
Sporting CP (portugál)–Arsenal (angol) 2–2 (Goncalo Inácio 34., Paulinho 55., ill. Saliba 22., Morita 62. – öngól)
Roma (olasz)–Real Sociedad (spanyol) 2–0 (El Shaarawy 13., Kumbulla 87.)
Bayer Leverkusen (német)–FERENCVÁROS 2–0 (Demirbay 10., E. Tapsoba 82.)

A visszavágókat március 16-án játsszák le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik