El: Gyurcsó gyönyörű góljával nyert a Larnaca a Kijev ellen

Vágólapra másolva!
2022.09.15. 23:20
Az Európa-liga 2. fordulójában kikapott idegenben Schäfer András csapata, az Union Berlin, Gyurcsó Ádám győztes gólt szerzett idegenben a Dinamo Kijev ellen, és nem is akármilyen találatot. A Roma díszlépésben nyert odahaza a HJK ellen, a Betis nagyon megszenvedett a bolgár Ludogorec ellen a három pontért, a Szalai Attilát is alkalmazó Fenerbahce pedig vert helyzetből is pontot szerzett Franciaországban.

Gyurcsó Ádám (jobbra): micsoda gól volt! (Fotó: AFP)
Gyurcsó Ádám (jobbra): micsoda gól volt! (Fotó: AFP)
Gyurcsó Ádám (jobbra): micsoda gól volt! (Fotó: AFP)
Gyurcsó Ádám (jobbra): micsoda gól volt! (Fotó: AFP)
Gyurcsó Ádám (jobbra): micsoda gól volt! (Fotó: AFP)


A-CSOPORT

Az A-csoportban az Arsenal nem lépett pályára az ismert okok miatt, a norvég Bodö/Glimt fura módon a Zürich norvég légiósa, Ole Selnaes öngóljával szerzett vezetést a szünet után, majd az előnyt gyorsan megduplázta Hugo Vetlesen, ezzel már a hajrá előtt eldőlt a mérkőzés sorsa, bár a vendégek a szépítésig még eljutottak.

B-CSOPORT

Krakkóban rendezték a B-csoportban a Dinamo Kijev és az AEK Larnaca mérkőzését a háborús helyzet miatt, és a találkozón nagy meglepetésre a ciprusi csapat szerzett vezetést, mégpedig Gyurcsó Ádám révén – honfitársunk kissé balról 23 méterről jobbal irgalmatlan nagy gólt lőtt a jobb felső sarokba szabadrúgásból.

GÓLVIDEÓ ITT!

Egy meg nem adott gólig eljutottak a lassan magukhoz térő kijeviek, ezt követően azonban fegyelmezetten és nagyon keményen védekeztek a ciprusiak, csak úgy röpködtek a sárga lapok. Mindent megtett Mircea Lucescu csapata a siker érdekében, de nincs formában az ukrán csapat. Gyurcsót a hajrában lecserélték, és helyzete sem volt már a Kijevnek.

A nyáron alaposan megerősödő Rennes nem jól kezdett odahaza a Fenerbahce ellen, de a törökök minap leigazolt csatárának, Michy Batshuayinak a gólját visszavonta a VAR. A szünet után Lovro Majer adott gólpasszt Martin Terriernek, majd gyorsan visszakapta, a szétesőben lévő Fenert Szalai Attila mentette meg az újabb Terrier-góltól (az első hazai találatnál azonban nem állt a helyzet magaslatán a magyar védő).

Irfan Can Kahveci bombagólja Szalai szép közbelépése után nem sokkal azonban visszaadta a reményt a törököknek. Több saját nevelésű fiatal is beállt a Rennes-be, ám maradt fölényben a házigazda, a hajrára pályára lépett a húszéves, két éve 26 millió euróért vett szélső, Jérémy Doku is. Már az első félidőben elkezdett melegíteni a helyi akadémián nevelkedő testvérpár, Guéla és Désiré Doué, a családnevük franciául azt jelenti, hogy tehetséges.

Most csak a Cseh Tamás-rajongók új kedvence, Désiré állt be, de a jövő az övék, annak ellenére is, hogy a három pont nem lett a Rennes-é, ugyanis Szalai indítása után a csereként beálló Enner Valencia kiharcolt, majd értékesített egy büntetőt.

C-CSOPORT

Három gól esett az első félidőben a Real Betis és a Ludogorec találkozóján, egygólos hazai fölénnyel: a veterán közönségkedvenc, Joaquín akkora gólt lőtt, mint Gyurcsó, csak ő a bal felső sarokba, előtte Luis Henrique közelről volt eredményes a bolgárok kapusának, a holland Sergio Padtnak a nagy védése után.

El-korrekorder lett!

A szünet előtt szépítettek a vendégek, nem is akármilyen góllal, az eredetinél kissé „szélesebb” Détári-szögből a rövid felsőbe lőtt Kiril Deszpodov. Nem akart lemaradni a veterán Sergio Canales sem, aki 18 méterről ballal a bal alsó sarokba talált – a hajrára fordulva a brazil Rick ugyanilyen távolságról, de jobbal a jobb alsó sarokba lőtt. A ráadásban az izraeli csereember, Denni Gropper ziccert hibázott, így pont nélkül maradtak a bolgárok.



Another amazing attendance at the Olimpico tonight!
#ASRoma#UEL#RomaHJKpic.twitter.com/Vw6ySRiLCl

Telt ház volt kíváncsi az olasz fővárosban aRoma és a HJK találkozójára, amelyen hamar emberelőnybe került a házigazda, a kilépő Andrea Belottinak ugyanis nekiment az utolsó finn mezőnyjátékos, Miro Tenho, és piros lapot kapott. Megnyugodtak az olaszok, de csak a szerencse és a kapufa mentette meg őket Arttu Hoskonen fejesénél, majd Belotti 16 méteres lövését védte a finnek kapusa, Conor Hazard, akinek Nicolo Zaniolo közelebbről nem tudott túljárni az eszén, majd Belotti fejelt öt méterről a jobb sarok mellé.

A szünetben beállt Paulo Dybala, aki 16-ról a bal alsóba lőtt első labdaérintéséből, majd Zaniolo beadása nyomán Lorenzo Pellegrini mellel tette be a kapuba a labdát, ezzel el is dőlt a három pont sorsa. Kimaradt néhány hazai ziccer még, de Belotti megszerezte első gólját a „farkasok” mezében.


D-CSOPORT

A D jelű négyesben a belga Union Saint-Gilloise és a svéd Malmö igazi „kiscsapat-rangadót” vívott, egy-egy góllal az első félidőben, majd betalált a vendégek 32-szeres válogatott támadója, a korábban a belga Anderlechtben és a Beverenben légióskodó Isaac Kiese Thelin – a hazaiak azonban fordítani tudtak a nigériai támadó, Victor Boniface és a máltai csapatkapitány, Teddy Teuma találatával.

Kezdett a Braga otthonában Schäfer András, aki Portugáliában is hozta a tőle megszokott lelkes mezőnymunkát, sőt ki is magasodott középpályástársai közül. Az első félidőben sárga lapot kapott a szerb Uros Racsics megrúgásáért, majd a 16-os elől a jó nevű hazai kapus, Matheus ölébe lőtt. A 67. percben lecserélte mestere, Urs Fischer, Haragucsi Genki állt be a helyére, tíz percre rá pedig eldőlt a mérkőzés Vítor Oliveira góljával. A németek portugál védője, Diogo Leite nem figyelt a kapusa védése után, Oliveira pedig közelről a kapuba helyezett.

A KORÁBBI CSÜTÖRTÖKI EL-MÉRKŐZÉSEKRŐL ITT OLVASHAT!

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
A-CSOPORT

Bodö/Glimt (norvég)–Zürich (svájci) 2–1 (Selnaes 54. – öngól, Vetlesen 58., ill. Avdijaj 81.)
Arsenal (angol)–PSV Eindhoven (holland) – elhalasztva

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bodö/Glimt2113–2+14
2. Arsenal112–1+13
3. PSV111–10 1
4. Zürich222–4–20


B-CSOPORT
Dinamo Kijev (ukrán)–AEK Larnaca (ciprusi) 0–1 (Gyurcsó 8.)
Rennes (francia)–Fenerbahce (török) 2–2
(Terrier 52., Majer 54., ill. Kahveci 60., E. Valencia 90+2. – 11-esből)
Kiállítva: H. Traoré (83., Rennes)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Rennes2114–3+14
2. Fenerbahce2114–3+14
3. AEK Larnaca2112–20 3
4. Dinamo Kijev221–3–20


C-CSOPORT
Real Betis (spanyol)–Ludogorec (bolgár) 3–2 (Luiz Henrique 25., Joaquín 39., Canales 59., ill. Deszpodov 45+1., Rick 74.)
Roma (olasz)–HJK (finn) 3–0
(Dybala 47., Lo. Pellegrini 49., Belotti 68.)
Kiállítva: Tenho (14., HJK)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Betis225–2+36
2. Ludogorec2114–40 3
3. Roma2114–2+23
4. HJK Helsinki220–5–50


D-CSOPORT
Union Saint-Gilloise (belga)–Malmö (svéd) 3–2 (Burgess 17., Teuma 69., Boniface 71., ill. Ceesay 6., Kiese Thelin 57.)
Braga (portugál)–Union Berlin (német) 1–0
(Vitor Oliveira 77.)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Braga223–0+36
2. Saint-Gilloise224–2+26
3. Union Berlin220–2–20
4. Malmö222–5–30

A KORÁBBI CSÜTÖRTÖKI EL-MÉRKŐZÉSEKRŐL ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik