El: Glasgow-ban sem nyert, kiesett a Dortmund; továbbment a Sevilla

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.02.24. 23:10
null
Ezen a meccsen is a Rangers szerzett vezetést (Fotó: Getty Images)
Csütörtökön folytatódtak a labdarúgó Európa-liga küzdelmei: a Sevilla, az Atalanta, az FC Porto, az RB Leipzig, az FC Barcelona, a Real Betis és a Rangers FC jutott be a nyolcaddöntőbe a rendes játékidő után, a Braga és a Sheriff Tiraspol párharcában hosszabbításra került sor.  

EURÓPA-LIGA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
VISSZAVÁGÓK

Sporting Braga (portugál)
–Sheriff Tiraspol (moldovai) 2–0 – tizenegyesekkel 3–2 (Medeiros 17., Horta 43.) – (0–2)
Továbbjutott: a SportingBraga – 2–2 után tizenegyesekkel
Napoli (olasz)–FC Barcelona (spanyol) 2–4 (Insigne 23. – 11-esből, Politano 87., ill. Jordi Alba 9., F. de Jong 13., Piqué 45., Aubameyang 59.) – (1–1)BŐVEBBEN ITT!
Továbbjutott: azFC Barcelona – 5–3-as összesítéssel
Real Betis (spanyol)–Zenit (orosz) 0–0 (3–2)
Továbbjutott:a Real Betis – 3–2-es összesítéssel
Rangers FC (skót)–Borussia Dortmund (német) 2–2 (Tavernier 22. – 11-esből, 57., ill. Bellingham 31., Malen 42.) – (4–2)
Továbbjutott:a Rangers FC – 6–4-es összesítéssel
Zárójelben az első mérkőzések eredményeit tüntettük fel.

ÖSSZEFOGLALÓ

RANGERS–DORTMUND
Összesítésben: 6–4

Kifejezetten meglepő, 4–2-es vereséget szenvedett otthon a Dortmund a párharc első meccsén, így bravúrra lett volna szüksége Glasgow-ban. A vezetést azonban James Tavernier értékesített tizenegyese révén a skótok szerezték meg, majd nem sokkal később Jude Bellingham egyenlített.

Még a szünet előtt átvették a vezetést a németek Donyell Malen találatával, így újra bizakodhattak, de nem sokáig: Tavernier az 57. percben ismét beköszönt, szinte teljesen földbe tiporva a dortmundi álmokat. A folytatásban érvényes gól nem született, így hatalmas meglepetésre a Bajnokok Ligája után az Európa-ligából is kiesett Marco Rose csapata.

REAL BETIS–ZENIT 0–0
Összesítésben:
3–2

Az első találkozót 3–2-re nyerte meg a La Ligában dobogós helyen álló sevillai alakulat, így előnnyel várhatta a hazai visszavágót. Ez a meccs már korántsem okozott örömöt a támadófutball szerelmeseinek, a szünetig összesen négy lövés (ebből nulla kaput eltaláló) érkezett a csapatoktól.

A második félidő sem bővelkedett az izgalmakban, na de a végjáték… A Zenit a 91. percben gólt szerzett, ezzel úgy tűnt, hosszabbításra menti a párharcot, csakhogy a videobíró közbeszólt, s hosszas elemzés után a játékvezető elvette a találatot – így továbbmentek a spanyolok.

KORÁBBAN
Dinamo Zagreb (horvát)–Sevilla (spanyol) 1–0 (Orsic 65. – 11-esből) – (1–3)
Kiállítva: Delaney (90+1., Sevilla)
Továbbjutott:a Sevilla – 3–2-es összesítéssel
Olympiakosz Pireusz (görög)–Atalanta (olasz) 0–3 (Maehle 40., Malinovszkij 67., 69.) – (1–2)
Továbbjutott:az Atalanta – két győzelemmel, 5–1-es összesítéssel
Real Sociedad (spanyol)–RB Leipzig (német) 1–3 (Zubimendi 67., ill. W. Orbán 39., André Silva 59., Forsberg 89. – 11-esből) – (2–2) BŐVEBBEN ITT!l
Továbbjutott: azRB Leipzig – 5–3-as összesítéssel
Lazio (olasz)–FC Porto (portugál) 2–2 (Immobile 19., Cataldi 90+4., ill. Taremi 31. – 11-esből, Uribe 68.) – (1–2)
Továbbjutott: az FCPorto – 4–3-as összesítéssel
Zárójelben az első mérkőzések eredményeit tüntettük fel.

ÖSSZEFOGLALÓ

LAZIO–PORTO 2–2
Összesítésben: 3–4

Az első mérkőzésen 2–1-re nyert az FC Porto, így a rómaiaknak a hosszabbításhoz is legalább eggyel nyerniük kellett (volna) ezen a mérkőzésen. A vezetést meg is szerezték: a 19. percben Ciro Immobile lódult meg egy kontrával, lerázta védőit, majd higgadtan kilőtte a rövidet. Az egyenlítésre azonban nem kellett sokat várni, mert az első fél óra végén büntetőhöz jutott a Porto, s Taremi értékesítette azt.

A Lazio a második félidőben még kiharcolhatta volna a továbbjutást, de ezúttal sem tudott dominálni, sőt. A vendégeknek több lehetőségük volt a hajrához közeledve, Mateus Uribe a vezetést is megszerezte számukra a 68. percben. A ráadás utolsó perceiben Danilo Cataldi még szépített, de ez már semmire sem volt elég.

A Porto kiejtette a rómiakat (Fotó: Getty Images)
A Porto kiejtette a rómiakat (Fotó: Getty Images)

DINAMO ZAGREB–SEVILLA 1–0
Összesítésben: 2–3

Viszonylag nyugodt lehetett a meccs előtt a vendégcsapat, hiszen Sevillában 3–1-re győzött. Ezen a mérkőzésen is a spanyolok játszottak jobban, ők irányítottak, diktálták a tempót, de 65. percben büntetőt ítéltek ellenük. Mislav Orsic értékesítette a tizenegyest, ezzel a zágrábiak feljöttek egy gólra, összesítésben.

A hajrá így izgalmasra sikeredett, hiszen egy gól is elég lett volna a Dinamónak a hosszabbítás kiharcolásához, ez azonban nem jött össze. Thomas Delaney a 90. perc után megkapta második sárga lapját, így ki kellett állnia, de ez már nem befolyásolta a végeredményt.

OLYMPIAKOSZ–ATALANTA 0–3
Összesítésben: 1–5

Bergamóban hátrányba került, de fordítani tudott az Atalanta, így egygólos előnnyel utazhatott Görögországba. A visszavágó nagyjából kiegyenlített játékot, kevés helyzetet hozott, de a 40. percben Joakim Maehle találatával a vendégek jutottak előnyhöz.

A második félidőben aztán bő két perc leforgása alatt (67., 69.) két gólt is szerzett az ukrán Ruszlan Malinovszkij, ezzel teljesen eldöntötte a meccset, na meg a továbbjutás sorsát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik