El: „Ez volt életünk legintenzívebb élménye” – véli a döntő hőse

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.19. 08:58
null
Oliver Glasner (Fotó: AFP)
Az Eintracht Frankfurt nyerte meg a labdarúgó Európa-liga 2021–2022-es kiírását, mivel a szerdai döntőben 1–1 után tizenegyesekkel legyőzte a Rangerst. Íme, a főszereplők reakciója!

 

„Hihetetlen. Ez volt a tizenharmadik El-meccsünk az idényben, ebből egyet sem vesztettünk el – idézi az UEFA hivatalos honlapja az RTL-nek nyilatkozó Oliver Glasnert, aki tavaly nyáron vette át az Eintracht Frankfurt irányítását. – Sikerült felállnunk gólhátrányból. Nehéz szavakkal elmondani, milyen bravúrt hajtottak végre a srácok, sohasem okoztak csalódást. Rendkívül büszke vagyok a csapatomra és arra, amit elértünk. A tizenegyeseket pompásan lőttük, sokat gyakoroltuk ezeket az elmúlt egy hónapban. Meg sem fordult a fejemben, hogy a következő idényben a Bajnokok Ligájában indulhatunk, mert nem szeretek a jövőről beszélni, hiszen nem tudjuk, mi történik majd. Azt mondtam a játékosoknak, fantasztikus utat tettünk meg, ami ne Sevillában, hanem másnap Frankfurtban a trófeával a kezünkben érjen véget.”

„Mindent bevetettünk a győzelemért – így a Rangersnél november óta dolgozó Giovanni van Bronckhorst. A tizenegyespárbaj olyan, mint a lottó. Ezúttal nem nekünk hozott szerencsét. A játékosaimra nem lehet panasz, roppant szoros mérkőzés volt. Csalódottak vagyunk, nagyon közel voltunk ahhoz, hogy megszerezzük a trófeát. Ha egy döntőt megnyersz, életed végéig emlékezni fogsz rá, ha a fináléban kikapsz, az fájdalmas.”

Kevin Trapp (Fotó: AFP)
Kevin Trapp (Fotó: AFP)

A döntő legjobbjának az Eintracht Frankfurt kapusát, Kevin Trappot választották meg.

„Hihetetlen érzés megnyerni a döntőt
– mondta Trapp. – Még nem sikerült kifújnom magam. Ez a diadal Frankfurt és egész Németország számára csodálatos. Különleges, hogy ily módon megajándékoztuk a szurkolóinkat. Hittünk benne, hogy sikerülhet, de láthatták, milyen nagy erőket kellett mozgósítanunk a győzelemhez. Ez volt életünk legintenzívebb élménye, időre lesz szükség, hogy feldolgozzuk. Ez nem az én estém, ez a mi esténk. A Bundesliga-idény miatt csalódottak voltunk, mert nem jutottunk ki a nemzetközi porondra, ám most óriási az öröm, hiszen a Bajnokok Ligájában bizonyíthatunk. Nehéz szavakat találni.”

„Nem jó így kikapni, pláne egy döntőben
– véli James Tavernier, a Rangers FC csapatkapitánya, aki hét találatával az El-góllövőlista élén végzett. – Minden csapattársamra és a menetelésünkre büszke vagyok. A szurkolóink fantasztikusak voltak, hálával tartozunk nekik. Sajnos nem tudtuk hazavinni a kupát, elkeseredettek vagyunk. Apróságok döntöttek. A mi kezünkben volt a sorsunk, ám gólt kaptunk, aztán Trapp a meccsen és a párbajban egyaránt hatalmasat védett. Szombaton fontos mérkőzés vár ránk [a Hearts elleni Skót Kupa-döntő – a szerk.], ezt a csalódottságot kell motivációként felhasználnunk.”

EURÓPA-LIGA
DÖNTŐ, SEVILLA
Eintracht Frankfurt (német)–Rangers FC (skót) 1–1 (0–0) – tizenegyesekkel 5–4
Sevilla,
Ramón Sánchez-Pizjuán Stadion, 38 842 néző. Vezette: Vincic (szlovén)
FRANKFURT:
Trapp – Almamy Touré, Tuta (Haszebe, 58.), N'Dicka (Lenz, 100.) – Knauff, D. Sow (Hrustic, 106.), Rode (Jakic, 90.), Kosztics – Lindström (Hauge, 72.), Kamada – Borré. Vezetőedző: Oliver Glasner
RANGERS: A. McGregor – Tavernier, Goldson, C. Bassey, Barisic (Roofe, 117.) – Jack (S. Davis, 74.), Lundstram – Kent, S. Wright (Sakala, 74.; Ramsey, 117.), G. Kamara (Arfield, 91.) – Aribo (Sands, 101.). Menedzser: Giovanni van Bronckhorst
Gólszerző: Borré (70.), ill. Aribo (57.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik