Loftus-Cheek mesterhármasával a Chelsea a BATE-t is kipipálta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.25. 20:56
null
A győzelem kulcsszereplői: Willian és Loftus-Cheek (Fotó: AFP)
A labdarúgó Európa-liga L-csoportjában továbbra is százszázalékos az angol Chelsea, amely a mesterhármast elérő Ruben Loftus-Cheek vezérletével 3–1-re győzte le Londonban a fehérorosz BATE-t. A Chelsea 9 ponttal vezeti a kvartettet, míg a PAOK, a Mol Vidi FC és a BATE egyaránt 3 ponttal áll.

Ha bárki izgalmakra számított a Stamford Bridge-en, akkor nyolc perc alatt búcsút inthetett a várakozásainak, mivel a favorit Chelsea úthengerrel érkezett a pályára... A kulcsszereplő Ruben Loftus-Cheek volt, aki nem gyakran találja magát a kezdőcsapatban, de most Maurizio Sarri lehetőséget adott neki, és a középpályás előbb Davide Zappacosta visszagurítását lőtte nagy erővel a kapuba, majd egy Willian-szöglet után bökött bele a labdába (2–0).

Az első félidő macska-egér harcot hozott, a BATE támadójátékáról sokat elmond, hogy a Chelsea tizenhatosán és 12 méteren belül egyszer tudott labdába érni a vendégcsapat. A Chelsea elsősorban a nagyon aktív, végig villogó Willian akciói révén veszélyeztetett, ám nem tudott több gólt szerezni – no, nem mintha izgulniuk kellett volna a hazai drukkereknek...

A fordulás után már több életjelet mutattak a fehéroroszok, ám ezt a félidőt sem úszták meg tíz percen belül kapott gól nélkül. Az 54. percben Pedro indított szólót, őt még megállították a védők, ám a labda Ruben Loftus-Cheek elé került, ő pedig a tizenhatoson kívülről a bal alsó sarokba tekert, és ünnepelhette ezt követően a mesterhármasát (3–0).

A hátralevő időben válaszokat kaptunk még pár kérdésre: vajon minden bejön-e Loftus-Cheeknek (nem), be tud-e végre találni Olivier Giroud (nem), és kiütésessé teszi-e a Chelsea a különbséget (szintén nem), valamint tud-e szépíteni a BATE (igen)? A fehéroroszok a 80. percben találtak be: Igor Sztaszevics ívelt be remekül a bal oldalról egy szabadrúgást, a hosszún teljesen üresen érkező Alekszej Riosznak közvetlen közelről csak a hálóba kellett továbbítania (3–1).

Nem osztott, nem szorzott: a Chelsea végtelen magabiztossággal, a mezőny fölé növő Loftus-Cheek mesterhármasával elintézte a BATE-t, és három forduló után továbbra is százszázalékos. Az angolok mögött viszont a Vidi PAOK elleni, görögországi győzelmével teljes a körbeverés.

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
L-CSOPORT
Chelsea (angol)–BATE (fehérorosz) 3–1 (2–0)
London
, Stamford Bridge. V: Mazzoleni (olasz)
G: Loftus-Cheek (2., 8., 54.), ill. Riosz (80.)
A csoport másik mérkőzésén

PAOK (görög)–Mol Vidi FC 0–2 (0–2)
G:
Huszti (12.), Stopira (45.)

AZ L-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Chelsea 3 3
5–1 +4 9
2. PAOK 3 1 2 4–4 0 3
3. MOL VIDI FC 3 1 2 2–3 –1 3
4. BATE Boriszov 3 1 2 4–7 –3 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik