Hat év után nyert ismét csoportmeccset magyar csapat

PIETSCH TIBORPIETSCH TIBOR
Vágólapra másolva!
2018.10.25. 20:45
A labdarúgó Európa-liga csoportkörének 3. fordulójában a Vidi 2–0-ra nyert a PAOK vendégeként, így napra pontosan hat év után ünnepelhetett győzelmet ismét magyar csapat az európai kupaporondon.
A GALÉRIÁT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!
A GALÉRIÁT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
L-CSOPORT
PAOK (görög)–Mol Vidi FC 0–2 (0–2)
Szaloniki,
Tumba Stadion. Vezette: Jevhen Aranovszkij (ukrán)
PAOK: Paszhalakisz – Léo Matos, F. Varela, Crespo, Tosca – Sahov (Prijovics, 52.), Canas – Limniosz (Varda, a szünetben), Pelkasz, el-Kadduri – Karelisz (Biseswar, 66.). Vezetőedző: Razvan Lucescu
Vidi: Kovácsik – Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira – Nego, A. Hadzic, Pátkai – Milanov (Nikolov, 79.), Huszti (Kovács I., 73.) – M. Scsepovics (Hodzic, 65.). Vezetőedző: Marko Nikolics
Gólszerző: Huszti (12.), Stopira (45.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

ÖSSZEFOGLALÓ

Noha napközben nyoma sem volt „háborús helyzetnek”, a biztonsági értekezleten a házigazdák jelezték, nem ajánlják a magyar szurkolóknak, hogy este magányosan, Vidi-mezben bandukoljanak a Tumba Stadion irányába. Becsületükre váljék, gondoskodtak a Juhász Rolandékat Szalonikibe elkísérő drukkerek testi épségéről: az egyik szállodától különbuszokkal szállították a vendégszektor bejáratához őket.

Annak rendje és módja szerint rendőri felvezetéssel érkezett meg a csapat is, Kovácsik Ádám és Pátkai Máté már abban a tudatban szállhatott le a járműről, hogy pályafutása során először lehet kezdő Európa-liga-csoportmeccsen. Noha az UEFA által kiadott előzetes összeállításban a magyar bajnoki címvédőt öt bekkel „küldték csatába”, sőt Loic Negót középső védőként tüntették fel, Marko Nikolics vezetőedző maradt a bevált négyvédős felállásnál, és a francia légiós is a szokott helyén, a jobb szélen indította a mérkőzést.

A PAOK pedig meglehetősen bátran, még tíz perc sem telt el, de már feljegyezhettünk két hazai helyzetet: előbb José Crespo fejelt fölé, majd Jevhen Sahov nem tudta átvenni a labdát ziccerben. A 12. perc hozta csak meg igazán a fehérváriak szerencséjét, ugyanis Loic Nego használta ki Crespo figyelmetlenségét, középre kanalazta a labdát, és a következő másodpercben Huszti Szabolcs már a fehérvári vezető gólt ünnepelhette. Aki azt hitte, hátrányban rákapcsol a görög gárda, tévedett, igaz, a játékrész felénél így is egyenlíthetett volna, ám José Crespo – ki más? – alaposan célt tévesztett.

Okosan, szervezetten és nem utolsósorban fegyelmezetten futballozott a Vidi, nem sok területet hagyott vetélytársának, előtte viszont nemegyszer megnyílt az ellentámadások során, kár, hogy a kínálkozó lehetőségek egy-egy pontatlanság miatt meghiúsultak. De mit bántuk ezt a 45. percben, amikor Huszti Szabolcs remek beívelése után Stopira szép fejessel kettőre növelte az előnyt?! Hogy a szünetig megmaradjon, ahhoz kellett a Dimitrisz Pelkasz lövését hárító Kovácsik Ádám is – egy félidő után minden csodásnak tűnt.

A PAOK vezetőedzője, Razvan Lucescu természetesen nem nyugodott bele a vereségbe, mire elkezdődött az 53. perc, kettőt is cserélt. Különösebb változást ez sem hozott, a Vidi taktikusan őrizte kétgólos vezetését. Nyomtak, naná, hogy nyomtak a hazaiak, ám a fehérváriak rendszerint kisegítették egymást – és ha netán a mezőnyjátékosokon túljutott a labda, ott volt Kovácsik Ádám. Szervezett csapatot szeretett volna látni ezen a mérkőzésen Marko Nikolics, és meg is kapta, a Vidi minden elismerést megérdemel azért, ahogyan ezen az estén futballozott. Az elismerésnél is fontosabb a három pont, no meg az, hogy ezzel bejelentkezett a továbbjutásért folytatott versenybe.

Várjuk a hasonló folytatást november 8-án, szintén a PAOK ellen – de már hazai pályán.

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Chelsea (angol)–BATE (fehérorosz) 3–1 (Loftus-Cheek 2., 8., 54., ill. Riosz 80.)

AZ L-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Chelsea 3 3
5–1 +4 9
2. PAOK 3 1 2 4–4 0 3
3. MOL VIDI FC 3 1 2 2–3 –1 3
4. BATE Boriszov 3 1 2 4–7 –3 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik