El: Bödéék szíve a nemzetközi szinten kevés - Doll kiakadt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.24. 23:03
null
A ferencvárosiak fájdalmas tapasztalattal gazdagodtak a Rijeka ellen (Fotó: Fuszek Gábor)
Az Európa-liga-selejtező visszavágóján a Rijekától elszenvedett 2–1-es hazai vereség és kiesés után Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője némileg indulatosan értékelt, az egész magyar futball problémájáról beszélt. A horvát csapat trénere, Matjaz Kek szerint mindössze Ivan Krstanovic kiállítása okozott gondot, egyébként kézben volt számukra az összecsapás és a párharc.

„Úgy érzem, jól kezdtük a meccset, az első tizenöt percben jól játszottunk. A problémánk az volt, hogy elöl keveset teljesítettünk. Nem támadtak le minket, mégis elégtelenül játszottunk elöl. Az NB I-ben egy-egy gólokkal nyertünk, de külföldön más szelek fújnak" – nyilatkozta a Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll.

A szakember hangsúlyozta, ismét rögzített helyzetből kaptak gólt, pedig erre külön készültek a héten.

„Talán egy kicsit túl korán jutottunk ki a nemzetközi porondra, egy nap alatt nem nőnek a fák az égig. Ezt igazolja az U19-es válogatott Eb-szereplése is, le vagyunk maradva az elittől. Ha majd eljutunk arra a szintre, hogy másfél-két millió euróért szerződtethetünk játékosokat, akkor más lesz az eredmény is” – fogalmazott.

A Ferencváros vezetőedzője az első félidőben hazainduló szurkolók kapcsán kérdésre válaszolva arról beszélt, az árkokat a csapat, illetve a vezetőség között át kell hidalni, de ez hosszú folyamat. Fontos a kommunikáció, mert ezeket a problémákat csak közösen lehet megoldani.

Doll Gera Zoltánról is szót ejtett: „Elégedettek lehetünk a bemutatkozásával, boldogok vagyunk, hogy itt lehet velünk, a cserét előre megbeszéltük. Azonnal egy topcsapat ellen kellett játszania, nehéz volt felpörögnie, de alapvetően elégedett vagyok vele.”

A szakembert a nyári igazolásokról is kérdezték.

„Számunkra az volt a fontos, hogy olyan játékosok érkezzenek, akik ingyen érkeznek, és nekik még össze kell szokniuk. Nagyon örültem volna, ha továbbjutunk, mert egy feröeri csapattal játszhattunk volna, de ha onnan is továbbmegyünk, és kapunk mondjuk egy Tottenhamet, akkor akár egy hatosba is belefuthattunk volna. Nincs lehetőségünk sztárjátékosokat szerződtetni. A magyar játékosaink, mint Böde Dániel vagy Gyömbér Gábor a szívüket is kiteszik a pályán, de a nemzetközi szinten ez egyszerűen kevés. A magyar válogatottnak is gondjai vannak egy kazah vagy egy albán csapattal” – fogalmazott némileg indulatosan Doll.

A játék kapcsán hozzátette, túl sok labdát veszítettek a támadó harmadban, és tíz emberrel szemben sem tudták nyomás alá helyezni az ellenfelet. „A Bayern München megoldotta volna, mi nem tudtuk” – szólt.

„Elégedett vagyok a csapat mai teljesítményével, összességében jól játszottunk. Ivan Krstanovic butasága miatt a második félidőben nehezebb helyzetünk volt, de megoldottuk. A szünetben számítottunk rá, hogy ekkor már kevesebbet birtokoljuk a labdát, de fel voltunk készülve az ellenfél támadásaira” – mondta Matjaz Kek, a Rijeka vezetőedzője a meccs után.

A horvát csapat következő ellenfele a feröeri Vikingur lesz, Kek azonban egyelőre nem arra a párharcra koncentrál. „A Vikingur kiverte a Tromsőt, ez sokat elárul az erejéről. Mielőtt azonban a következő Európa-liga-meccsre készülnénk, a horvát bajnokságban már rangadó vár ránk, egyelőre nem foglalkozunk a következő fordulóval, de a célkitűzésünk, hogy sikerrel vegyük azt a fordulót is. Nagyon jó párharc volt, két erős féllel, a Ferencváros jó erőt képviselt, ezért elégedettek lehetünk a két győzelemmel.”

Matjaz Kektől megkérdezték a sajtótájékoztatón, hogy mi a véleménye a Fradi-szurkolók kevés számáról, illetve kivonulásáról, ám kétszer is kitérő választ adott.

„Elsősorban a saját csapatommal foglalkozom, azért vagyok itt. Nem foglalkozom a közönséggel, ha a nézőket nézném, akkor turista lennék. (…) Nem azért vagyok itt, hogy az ellenfél szurkolóit bármilyen módon minősítsem” – zárta mondandóját a szakember.

EURÓPA-LIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
FERENCVÁROS–HNK Rijeka
(horvát) 1–2
(0–2)
Budapest,
Puskás Ferenc Stadion, 5000 néző. Vezette: Valeri (olasz)
Ferencváros
:
Dibusz – Nalepa (Kukuruzovic, 65.), Mateos, Pavlovic, Bosnjak – Dilaver, Gyömbér, Gera (Böde, 61.), Somália – Lauth, Ugrai (Busai, 79.). Vezetőedző: Thomas Doll
HNK Rijeka:
Vargic – Tomecak, Samardzic, Leskovic, Leovac – Brezovec, Jugovic – Jajalo (Kvrzic, 69.), Kramaric (Zlomislic, 59.), Sharbini (Mitrovic, 87.) – Krstanovic. Vezetőedző: Matjaz Kek
Gólszerző:
Ugrai (65. – 11-esből), ill. Krstanovic (20. – 11-esből), Samardzic (37.)
Továbbjutott: a HNK Rijeka, kettős győzelemmel, 3–1-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik