A Mol Vidi FC mumusa megverte az Arsenalt is

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.14. 18:55
null
Elhasalt az Arsenal a BATE otthonában (Fotó: AFP)
A Mol Vidi FC-vel is elbánó BATE egy góllal megverte odahaza az Arsenalt az Európa-ligában a legjobb 16 közé jutásért zajló párharc első felvonásán.

EURÓPA-LIGA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT, ELSŐ MÉRKŐZÉS


BATE (fehérorosz)–Arsenal (angol) 1–0 (Drahun 45.)
Kiállítva:
Lacazette (86., Arsenal
)

 


ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Vérbeli Európa-liga-szakértő az Arsenal vezetőedzője, Unai Emery, és kell is a spanyol szakember ez irányú képzettsége, ugyanis a londoniak odahaza már biztosan nem nyernek egy trófeát sem ebben az idényben. Emery a Sevillával háromszor is felült Európa „kistrónjára” 2014 és 2016 között, nem lenne nagyobb meglepetés, ha az Arsenalt is felvezetné oda – de a boriszovi hidegben nem győzött bosszankodni a mester az első húsz percben, mert a pedagógiai-transzferológiai okokból otthon hagyott Mesut Özil,Aaron Ramseykettős és a szokásos pár sérült nélkül is sokkal jobban futballozott csapata, ám Saed Kolasinac remek passzait háromszor sem tudták ziccerből gólra váltani a társak.

A bosnyák a 24. percben már a saját kapuja előtt jeleskedett hatalmas mentéssel, majd a most debütáló Nemanja Milics lőtt kapufát, bizony, a Mol Vidi FC is tudna mesélni az egyáltalán nem böte BATE-kontrákról! A másik oldalon Alexandre Lacazette el sem találta kecsegtető helyzetben Mattéo Guendouzi mesés emelését, és ezt már a futball istenei sem hagyták szó nélkül, mert jött a nagykönyv szerint büntetőgól, nem sokkal a szünet előtt.

495 perc után kapott ismét gólt a sorozatban az Arsenal!

Sokkal többet támadott a második félidőben is a szigetországi csapat, de hiába, Emery behozta a hajrára fordulva a Pierre-Emerick Aubameyang, Denis Suárez, Lucas Torreira hármast, miközben Lacazette, Henrih Mhitarjan és Alex Iwobi is a pályán maradt.

Pontosabban Lacazette nem végig, mert brutális könyöklésért a 86. percben piros lapot kapott, végleg megpecsételve az Arsenal sorsát ezen a mérkőzésen. 1–0

De egyáltalán nem a párharcban.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik