Ekl: Ezen az úton kell haladnunk tovább, ebből a játékból kell építkezni – Balogh Norbert

DUDUCZ TIBOR (Bukarest)DUDUCZ TIBOR (Bukarest)
Vágólapra másolva!
2022.08.12. 11:57
null
Balogh Norbert a párharc első mérkőzésén (Fotó: Lelkes Ernő)
A Dunaszerdahely számára befejeződött az idei európai kaland. Az Európa-konferencialigában az északír Cliftonville és a Feröer-szigeteki Vikingur Göta kiejtése után a román FCSB-n már nem tudott túljutni a felvidéki csapat, két egygólos vereséget szenvedett.

 

A bukaresti találkozó egyik legjobbja, Balogh Norbert a hármas sípszót követően lerogyott a gyepre és hosszú percekig hol a földre, hol az égbe nézett.

„Nagyon nehéz lelkileg elfogadni ezt az egészet – mondta lapunknak a magyar játékos, aki nagyon nehezen talált szavakat az óriási csalódottságban. – Nagyon jól játszott a csapat, mondhatom a többi csapattársaim nevében is, büszkék lehetünk magunkra. Küzdöttünk, harcoltunk az utolsó percig. Nekünk sokkal több lehetőségünk, ziccerünk volt. Egyszerűen nincs szerencsénk, bárhogy csűrhetjük, csavarhatjuk. Azt sem lehet megmagyarázni, hogy a lövésem a felső lécről nem befele, hanem kifele pattant. Ilyenkor nehéz bármit mondani. Nagyon dühítő és nagyon nehéz elfogadni, hogy vége lett. Sokkal több volt a csapatban, úgy éreztem, hogy továbbmehetünk még a következő körbe is” – folytatta a 196 centiméter magas csatár.

A gólhoz ő állt legközelebb, a tizenhatosról eleresztett lövésénél a labda a lécet találta el. „Már bent láttam. Szaladni szerettem volna a kapuba a labda után, hogy gyorsan visszahozzam, rakjam le és elvégezhessük a középkezdést.”

„Most visszagondolok a múltra is, amikor az Atalanta ellen vagy Angliában rúgtam kapufát, van, amikor valakinek van szerencséje, és van, amikor nincsen. A hazaiak góljánál mellettük állt a szerencse.”

A bukaresti közönség is elismerte a DAC magas színvonalú játékát. A levonuláskor megtapsolták a vendégcsapatot.

„Igen, ez szép volt. Ők is látták, hogy nagyszerű csapattal álltak szemben. Ezen az úton kell haladnunk tovább, ebből a játékból kell építkezni a bajnokságban. Ha így megyünk tovább, akkor minden rendben lehet” – zárta le Balogh Norbert.

A mérkőzést követően a szlovák lapok is értékeltek, többségük csak tényszerű tudósítással számolt be a találkozóról.

„Nagyszombat és a Rózsahegy után a Dunaszerdahely a harmadik szlovák csapat, amely befejezte európai szereplését. A DAC az FCSB elleni két találkozón egyszer sem talált a kapuba” – írta a sportnet.sk.

„A helyzetek alapján akár a továbbjutás is meglehetett volna, de a focit gólokra játsszák – az FCSB Bukarestben is 1–0-ra megverte a DAC-ot az Európa-konferencialiga selejtezőjében, így a sárga-kékek kettős vereséggel búcsúztak a sorozattól” – jelentette az Új Szó.

„Nemcsak a papírforma, hanem az odavágón mutatott teljesítmény alapján is az esélytelenek nyugalmával vághatott neki a meccsnek a DAC. A hazai 1–0-s vereség után Bukarestben kellett volna az FCSB ellen kiharcolnia a továbbjutást a dunaszerdahelyi csapatnak, ami nem sikerült, véget ért a sárga-kék európai álom” – elemzett a ma7.sk.

A szlovák Sport napilap szintén kiemeli, hogy mindkét találkozón gólképtelen maradt a DAC.

„A Dunaszerdahely úgy utazott Bukarestbe, hogy a hazai vereség után mindenképpen gólt kell szereznie. Ez azonban nem történt meg és a sárga-kékek a visszavágón is egygólos vereséget szenvedtek.”

A volt DAC-játékos és edző, jelenleg a Komáromot irányító Radványi Miklós szerint nem a jobb, hanem az effektívebb csapat jutott tovább.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
FCSB (román)–DAC (szlovákiai) 1–0 (1–0)
Bukarest,
Nemzeti Stadion,40 457néző.Vezette:Aghayev (azeri)
FCSB:Tarnovanu – Cretu, Dawa, Tamm, Radunovics – Edjouma, Claru – Cordea (Sut, 72.), Popescu, Miculescu (Oaida, 51.) – Rusu (Stoica, 87.).Vezetőedző:Nicolae Dica
DAC:
Veszelinov – Risvanis, Brunetti (Davis, 80.), Muhamedbegovic – Blackman, Szánthó (Niculaescu, a szünetben), Kácer, Dimun, Ramadan (Veselovsky, 80.) – Balogh N., Krsztovics.Vezetőedző:Adrián Gula
Gólszerző:Cordea (29.)
Továbbjutott:
azFCSB,kettős győzelemmel, 2–0-s összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik