Ekl: Nincs lehetetlen, de nehéz helyzetben vagyunk – Hornyák Zsolt

Vágólapra másolva!
2022.07.27. 18:07
null
Hornyák Zsolt néhány kulcsemberétől többet várt a kinti meccsen (Fotó: Török Attila)
A Puskás Akadémia háromgólos hátrányból várja a Vitória Guimaraes elleni Európa-konferencialiga-selejtező visszavágóját. A hazai találkozó előtt Hornyák Zsolt és Szolnoki Roland válaszolt az újságírói kérdésekre. 

Hornyák Zsolt a következőket mondta a visszavágó előtt.

„A kinti meccsen azt terveztük, hogy mi szerezzük meg a vezetést, de mindjárt az elején összeomlott a védelmünk, könnyen kaptuk az első, majd a második gólt is. Felkészültünk az ellenfélre, azt játszották, amit vártunk, viszont néhány kulcsemberem nem úgy teljesített, ahogy kellett volna, nem voltunk elég bátrak, agresszívek az egy az egy elleni párharcokban. A legnehezebb ellenfelet kaptuk az első körben, s ahhoz, hogy legyőzzük őket, vagy pontot szerezzünk idegenben, mindenkinek száz százalékot kellett volna nyújtania. De főleg a középpályán rengeteg labdát vesztettünk el, illetve nagyon sok helyzetet hagytunk ki, ezek közül döntőnek bizonyult Zahedi kihagyott ziccere a második félidőben, azzal még meccsben maradhattunk volna. A középpályán négy-öt helyen tervezek változást az ütőképesebb kezdés érdekében, illetve figyelembe véve már a vasárnapi, Ferencváros elleni bajnokit. Szeretnénk nyerni, remélem, olyan különbséggel sikerül, hogy továbbjussunk. Nincs lehetetlen, de nehéz helyzetben vagyunk. Mindent meg fogunk tenni, az első mérkőzésen megkönnyítettük az ellenfelünk dolgát, ők pedig a minimumból kihozták a maximumot.

A vezetőedző arról is beszélt, hogy az NB I-ben ritkán találkoznak olyan csapatokkal, amelyekkel olyan iramú meccset tudnának játszani, mint amilyen a Guimaraes elleni volt. Példaként hozta, hogy a mérések szerint Spandler Csaba magyar bajnokin sosem futballozott még olyan sebességgel, mint a portugálok ellen. Tehát, sokkal több, hasonló iramú összecsapásra lenne szüksége a Puskás Akadémiának az idényben, hogy a nemzetközi színtéren is eredményes tudjon lenni.

Szolnoki Roland így várja a hazai találkozót.

„Túlságosan is tiszteltük az ellenfelet, nagyon gyorsan jött az első gól, nemzetközi mérkőzésen mindenkinek jobban kell koncentrálnia, főleg a tizenhatoson belül. Ebből mindenkinek tanulnia kell, átbeszéltük a hibákat, tudjuk, mire számíthatunk tőlük. A visszavágón kétszáz százalék kell mindenkitől, hogy ne kapjunk olyan, elkerülhető gólokat, mint az első meccsen. Helyzeteink voltak kint is, sőt, ziccereink, de azokat sajnos nem tudtuk kihasználni.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ

2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
21.00:
Puskás Akadémia FC–Vitória Guimaraes (portugál) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen
: 0–3


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik