Ekl: elmaradt a Vaduz újabb csodája – külföldi lapszemle

NAGY ZSOLT (Eschen)/VÉGH JÁNOS (Budapest)NAGY ZSOLT (Eschen)/VÉGH JÁNOS (Budapest)
Vágólapra másolva!
2021.07.30. 11:15
null
Az Újpestet látta jobbnak az egyik liechtensteini lap (Fotó: Réti Zsolt/Újpest FC)
Felemásra sikeredett a magyar csapatok tegnapi szereplése az Európai-konferencialiga selejtezőjében. Míg az Újpest magabiztos győzelemmel ejtette ki a Vaduzt, addig a Puskás Akadémia újabb pofonba szaladt bele a FK Rigas FS ellen. Lássuk, hogyan számoltak be a párharcokról a lett, illetve a liechtensteini lapok!

 

LETTORSZÁG

A lett sajtó nem foglalkozott kiemelten a FK Rigas FS és a Puskás Akadémia párharcával: a különféle portálok és újságok röviden számolnak be a fővárosi csapat továbbjutásáról. A delfi.lv a mérkőzése egyik érdekességeként azt emeli ki, amikor az RFS hosszú perceken át emberhátrányban kellett játsszon, miután Robert Salvanieks arcsérülése során összevérezte a mezét, és perceken át nem találtak új szerelést a játékosra – a Puskás Akadémia ez alatt az idő alatt egyszer sem tudott kapura lőni.

A sportacentrs.com szakírója durva játékot és kemény fizikai küzdelmet látott a felcsúti összecsapáson, amelyen a rigaiak kiválóan birkóztak meg a nagy nyomást főként a második félidő elején gyakorló Puskás Akadémiával.

A jauns.lv cikke az FK Rigas FS második góljáról áradozik, amikor Emerson Deocleciano szép fejessel küldte be Tomás Simkovic beadását a felcsúti kapuba.

LIECHTENSTEIN

A liechtensteini Volksblatt c. lap kiemeli, hogy az FC Vaduz tavalyi nemzetközi kupaszerepléséhez hasonlóan az idei is nagyon rövidre sikeredett. A vezetés korai megszerzése ellenére sem sikerült kiharcolni a továbbjutást. A helyszíni tudósító szerint még 1–0-ás vezetésnél tizenegyest járt volna a hazai csapatnak, úgy teljesen máshogy alakulhatott volna a mérkőzés.

A Liechtenstein Vaterland c. újság keserűen számol be az FC Vaduz búcsújáról, a szerző elismeri ugyanakkor, hogy az Újpest összességében jobb csapat. A fordulópontnak a lila-fehérek tizenegyesét jelöli meg, valamint a második félidőben Giorgi Beridze gólját, ami mentálisan érezhetően megtörte a liechtensteini játékosokat, és onnantól nem volt kérdés a mérkőzés kimenetele.

A svájci Blick online kiadása főként a Basel Albániában aratott győzelmével foglalkozik,a csapat teljesítményét ragyogónak, a továbbjutást megérdemeltnek értékeli. Az FC Vaduzzal kapcsolatban kiemeli, hogy a két évvel ezelőtti, Mol Fehérvár elleni párharccal ellentétben most nem sikerült csodát tenni, így a kettős győzelemmel továbbjutó lila-fehérek várnak a bázeliekre az Európa-konferencialiga folytatásában.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
A MAGYAR CSAPATOK MÉRKŐZÉSEI
Puskás Akadémia–FK Rigas FS (lett) 0–2 (Lemajics 53., Deocletiano 69.)
Továbbjutott: a Rigas FS, 5–0-s összesítéssel
FC Vaduz (liechtensteini)–Újpest FC 1–3
Továbbjutott: az Újpest, 5–2-vel

AZ EURÓPA-KONFERENCIALIGA 3. FORDULÓJÁNAK TELJES PÁROSÍTÁSAI ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik