Ekl: a Sepsinél a kiesés ellenére is elégedettek az európai kupaszerepléssel

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.08.12. 11:01
null
Véget ért az európai kupaszereplés a Sespi számára (Fotó: sepsiosk.ro)
Egyedül a Sepsi OSK búcsúzott az Európa-konferencialiga 3. selejtezőkörében érdekelt négy romániai csapat közül, ám Cristiano Bergodi, a székelyföldi csapat vezetőedzője szerint a svéd Djurgarden személyében ők kapták a legnehezebb ellenfelet is.

 

Cristiano Bergodi a stockholmi 3–1-es vereség ellenére elégedett volt csapata játékával. „Úgy kezdtük a meccset, ahogy elterveztük, de sajnos nem tudtuk legalább 10-15 percig őrizni az előnyt, azonnal kaptunk is egy gólt, a második után pedig roppant bonyolult lett a dolgunk. A svédek nagyon jó csapatot alkotnak, nagy sebességgel járatják a labdát, és látszik, hogy a bajnokság közepén vannak. Tanulnunk kell a góloknál elkövetett hibáinkból, de alapvetően jól játszottunk, elégedett vagyok a fiúkkal. Ez a párharc megerősített minket, a csapategységet, innen kezdve a bajnokságban kell tennünk a dolgunkat, remélem lassan visszatérnek a hiányzóink” – nyilatkozta az olasz szakvezető, akinek a korábbi hiányzók mellett csütörtök este Mihai Balasát, Ion Gheorghét és Catalin Golofcát is nélkülöznie kellett, viszont közel öt hónap után először léphetett pályára Anass Achahbar.

A Sepsi kiesésének közvetlen következménye, hogy a Liga 1 áttette hétfőre a csapat eredetileg vasárnapra tervezett, FC Voluntari elleni bajnoki mérkőzését, így a szentgyörgyieknek nem a déli kánikulában kell majd játszaniuk.

A román sajtó csak minimálisan foglalkozik a Sepsi kiesésével, a mérkőzésről szóló beszámolók mellett többnyire azt említik meg, hogy a szentgyörgyi klub 550 ezer eurót kap az UEFA-tól az idei konferencialiga-szereplése után. A Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap szerint a Djurgarden túl erős volt a Sepsi számára.Cosmin Matei gólja hiába csillantotta fel a reményt, a svédek végül igazolták, hogy a futball magasabb szintjén járnak” – írja a lap, amely szerint a játékvezető az első percben piros lapot kellett volna adjon a Nicolae Paunt letalpaló svéd Victor Edvardsennek. A Prosport portál úgy látja: a Sepsinek nem sikerült csodát tennie és az út végére ért a selejtezőkben. Az erdélyi magyar lapok közül a Székelyhon pillanatnyi reménykedés utáni kiesésről ír, míg a Maszol portál szerint „hiába vezetett a Sepsi, végül kettős vereséggel búcsúzott a Sepsi OSK”.

A Sepsivel kapcsolatos legérdekesebb hírt a Prima Sport televízió röppentette fel a mérkőzés után, eszerint a FCSB szeretné megvenni a szentgyörgyiek 23 éves balszélsőjét, Marius Stefanescut. A DAC-ot kiejtő bukaresti klub tulajdonosa, Gigi Becali éppen nagybevásárlást tart, hogy öt év után újra egy európai kupa csoportkörébe jusson csapata, és a Prima műsorvezetője szerint félmillió eurót szánna Stefanescura. Az azonnali átigazolás ellen szól viszont, hogy az egyszeres válogatott játékos jelenleg sérült, és az Ekl-rájátszásban nem lenne játékjoga.

Hadnagy Attila, a Sepsi klubigazgatója elismerte a FCSB érdeklődését, amely azonban nem közvetlenül, hanem ügynökökön keresztül történt. „Az áráról érdeklődtek. Nyitottak vagyunk a tárgyalásra, de nem akármilyen összegről. Félmillió euró biztosan nem korrekt összeg” – mondta Hadnagy a Gazeta Sporturilornak.

A FCSB továbbjutása a DAC ellen szokás szerint vezető helyet foglal el a román sporthírekben. A tudósítások központjában az évek óta nem látott 40ezres nézőszám áll, de Mihai Stoica klubmenedzser szerint a rájátszásban, a norvég Viking Stavanger ellen az 50 ezret is átlépi majd a Nemzeti Aréna közönsége. A román lapok többsége ezért úgy véli, ezzel el is dőlt, hogy ki az egykori BEK-győztes Steaua igazi jogutódja: míg a román hadsereg azonos nevű klubja kedden 1500 néző előtt játszott a Liga 2-ben, a szurkolók a Gigi Becali törvénytelennek ítélt privatizációja miatt a brandjogoktól és névhasználattól eltiltott FCSB-t tekintik a valódi örökösnek. A találkozó után a bukaresti játékosok és Nicolae Dica, a FCSB edzője is a fantasztikus hangulatot dicsérték. „Örülök a továbbjutásnak, a két győzelemnek, és annak, hogy ennyi nézőt boldoggá tettünk. Szenzációs hangulatot teremtettek! Szívből kívánom, hogy jussunk be a csoportkörbe, nemcsak nekünk, hanem a román futballnak is jót tenne” – nyilatkozta Dica.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
Djurgarden (svéd)–Sepsi OSK (romániai) 3–1 (2–1)
Stockholm,Tele2 Aréna,19 280néző.Vezette:Stegemann (német)
Djurgarden:
Zetterström – P. Johansson (Löfgren, 75.), Hien, H. Ekdal, N. Bengtsson – Finndell (Marcus Danielson, a szünetben), Schüller (E. Banda, 28.), E. Eriksson – Asoro, Edvardsen (Wikheim, 62.), Radetinac (Doumbouya, 75.).Vezetőedző:Kim Bergstrand
Sepsi:
Niczuly – R. Dimitrov (D. Ciobotariu, 88.), Ninaj, Mitrea, Ispas – Aganovic, Paun, Matei (Dragomir, 88.) – Damascan (Jonathan Rodríguez, 62.), Rondón (Tudorie, 72.), Barbut (Achahbar, 72.).Vezetőedző:Cristiano Bergodi
Gólszerző:Finndell (11.), Asoro (23., 71.), ill. Matei (8.)
Továbbjutott:
aDjurgarden,6–2-vel, kettős győzelemmel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik