DAC: Pillanatnyi kihagyás döntött – lapszemle

Vágólapra másolva!
2022.08.04. 13:22
null
A szurkolótáborra nem lehetett panasz Dunaszerdahelyen (Fotó: Lelkes Ernő)
A szlovák lapok a DAC–FCSB mérkőzés másnapján egyöntetűen arról írnak, hogy a dunaszerdahelyi csapatkapitány, Dominik Kruzliak kiállítása volt a döntő pillanat.

„A kiállítás utáni szabadrúgás döntött. Adrián Gula legénysége vereséget szenvedett, de még előtte a visszavágó, megmaradt az esély a továbbjutásra. Bukarestben higgadt fejekre lesz szükség, a parázs hangulatban azonban nem lesz egyszerű a DAC feladata. Bízunk benne, hogy sikerülni fog, és nem kell hosszú éveket várni, hogy a Csallóközbe nagy csapat látogasson” – írta a Sport napilap.

„Egygólos dunaszerdahelyi vereség: a csapatkapitány kiállítása után rögtön jött az első meccset eldöntő gól” – áll a Novy Cas napilap cikkében.

„A DAC ebben az idényben először szenvedett vereséget. Elég volt egy pillanatnyi kihagyás. Felesleges szabálytalankodás miatt piros lap és gól” – írta a Sportnet.sk.

„Gula: sárga, Kruzliak: piros – Parázs meccsen egygólos vereséget szenvedett a DAC a Konferencia-ligában – jelentette a ma7.sk. – A mérkőzés fontosságát szemléltette, hogy már fél órával a kezdő sípszó előtt többen voltak a stadionban, mint az eddigi meccseken bármikor. Ehhez persze kellett a jelentős Fradi-támogatás is. A zöld-fehérek ősi riválisa a bukaresti csapat, így mivel a Ferencváros idegenben, Azerbajdzsánban kezdte meg a BL-selejtező következő körét, sok Fradi-szurkoló választotta szerda este a dunaszerdahelyi stadiont.”

Az Új Szó rámutat a szlovén játékvezető hibáira is.

„Sokba került a védelmi hiba, kikapott a DAC az FCSB-től a Mol Arénában. A találkozó kulcsmomentuma Kruzliak kiállítása volt, de a játékvezető is főszerepbe került, két egyértelmű piros laptól kímélte meg a románokat.”

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
DAC 1904 (szlovákiai)–FCSB (román) 0–1 (0–0)
Dunaszerdahely,
MOL Aréna, 8224 néző. Vezette: Obrenovic (szlovén)
DAC: Veszelinov – Blackman, Kruzliak, Riszvanisz, Ciganiks – Balogh N. (Moumou, 75.), Dimun, Kácer – Szánthó (Mateus Brunetti, 68.), Krsztovics (Nicolaescu, 86.), Veselovsky (Kalmár, 86.). Vezetőedző: Adrián Gula
FCSB: Tarnovanu – Ovidiu Popescu, Dawa, Tamm, Radunovics – Edjouma (Sut, 75.), Olaru – Miculescu (Lixandru, 78.), Octavian Popescu, F. Coman (Oaida, a szünetben) – Rusu (I. Stoica, 64.). Vezetőedző: Nicolae Dica
Gólszerző: Tamm (69.)
Kiállítva:
Kruzliak (67.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik