Adebayor mesterhármasával győzött a Man. City

Vágólapra másolva!
2010.10.21. 23:00
null
Adebayor volt a meccs hőse Manchesterben (Fotó: Reuters)
A Manchester City Emmanuel Adebayor mesterhármasával 3–1-re megverte a Lech Poznant az Európa-liga A-csoportjában. A kvartett másik favoritjának, a Juventusnak meg kellett elégednie az 1–1-es döntetlennel a Salzburg vendégeként.

 

Manchester City (angol)–Lech Poznan (lengyel)

A csoport első két helyezettje, a forduló előtt egyaránt négy ponttal álló Manchester City és a Lech Poznan összecsapását a hazai pályán játszó angol együttes kezdte lendületesebben, és az első negyedóra végéhez közeledve már meg is szerezte a vezetést Emmanuel Adebayor révén.

Adam Johson végzett el gyorsan egy szabadrúgást, David Silva, majd Patrick Vieira volt a labda útja, a francia klasszis passzát követően pedig a togói csatár kilőtte a hosszú sarkot. A korábbi Arsenal-támadó bő tíz perccel később kettőre növelte a City előnyét, ekkor fejjel volt eredményes, Silva beadását juttatva a kapuba.

A lengyelek nagyon keveset mutattak, így szünetben az angol kommentátorok úgy vélekedtek, hogy eldőlt a mérkőzés, bár figyelmeztettek arra, hogy tegnap este a BL-címvédő Inter is majdnem elszórakozta fölényes előnyét.

A fordulás után bebizonyosodott, hogy a szakértők aggodalma jogos volt, Joel Tshibamba ugyanis az 50. percben szépített, és ezt követően magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a Lech. Sőt a kongói származású holland támadó egyenlíthetett is volna, de ziccerben a kapu fölé lőtt.

A City végül nem hagyta kiénekelni a szájából a sajtot, Adebayor a 73. percben harmadik gólját is megszerezte, eldöntve a három pont sorsát. Sikerével a City átvette a vezetést a csoportban.

A Lech Poznannál a kispadon kezdte a mérkőzést a korábbi ZTE-légiós, Artjom Rudnevs, aki az 55. percben csereként lépett pályára.

Red Bull Salzburg (osztrák)–Juventus (olasz)

A Salzburg nulla lőtt góllal és nulla szerzett ponttal várta a Juventus elleni mérkőzést, így nagy meglepetés lett volna, ha az osztrákoknak sikerül megtréfálniuk a torinóiakat. De az olasz bajnokságban botladozó Juventus az első félidőben nem nyújtott meggyőző teljesítményt, és a Salzburg megérezte, hogy lehet keresnivalója.

A 36. percben Svento indult meg, elvitte a labdát Zdenek Grygera mellett, majd jobb lábbal a hosszú sarokba lőtt. Az osztrák vezetés jogosságát támasztotta alá az a statisztikai adat is, hogy 45 perc alatt a Red Bull öt szögletet végezhetett el, a Juve pedig egyet sem.

A szünet után azonnal egyenlített a torinói együttes: egy bal oldali beadást követően Milos Kraszics közelről, öt méterről vette be a salzburgiak kapuját. Ezzel azonban el is lőtte puskaporát az olasz együttes, így harmadik El-találkozóján is döntetlent játszott. A salzburgiak pedig örülhettek, hiszen az első góljuk és az első pontjuk is megszületett a csoportban.

A mérkőzésen magyar játékvezető, Szabó Zsolt fújta a sípot.

MANCHESTER CITY–LECH POZNAN 3–1
 

 

SALZBURG–JUVENTUS 1–1
 

 

 EURÓPA-LIGA
A-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Manchester City (angol)–Lech Poznan (lengyel) 3–1
G: Adebayor (13., 25., 73.), ill. Tshibamba (50.)
Red Bull Salzburg (osztrák)–Juventus (olasz) 1–1
G: Svento (36.), ill. Kraszics (47.)
 AZ ÁLLÁS
1. Manchester City 3 2 1 0 6–2 +4  7
2. Lech Poznan 3 1 1 1 6–6 0 4
3. Juventus 3 0 3 0 5–5 0 3
4. Salzburg 3 0 1 2 1–5 –4  1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik