S. T. J. 2021.11.04 23:42 Frissítve: 2021.11.05 23:41

114 évig nem dolgozott külföldi edző az ob I-ben; kikerül a lovaglás az öttusából

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

A vízilabda ob I-ben 114 évig nem dolgozott külföldi edző, ehhez képest szerda óta már háromnál tart a számláló: Miroszlav Bajin és Zsivko Gocics után Szlobodan Nikics is átesett a tűzkeresztségen. A hat kiemelt csapatsportág közül a vízilabdába érkeztek meg utolsóként a külföldi trénerek, de megérkeztek. Az élvonal eddigi három külföldi edzőjét a nemzetiségén kívül – valamennyien szerbek – az is összeköti, hogy olyan csapatban kapták meg a lehetőséget a bizonyításra, amelyben valamilyen minőségben már szerepeltek korábban, tehát nem zsákbamacskát vettek velük a klubvezetők. Igaz, felnőttcsapatot mindhárman először irányítottak.

Ahogyan azt már az előzetes sajtóinformációk alapján sejteni lehetett: a 2024-es párizsi olimpia után kikerül a lovaglás az öttusából – erről tájékoztatta csütörtökön a Nemzetközi Öttusaszövetség vezetősége a tagországok képviselőit. Hogy mi lesz az ötödik versenyszám, arról decemberben születik javaslat, amelyet az Nemzetközi Olimpiai Bizottság elé tárnak. Gallai Istvánt, a Magyar Öttusaszövetség főtitkárát arról is megkérdeztük, szükséges volt-e egy ilyen drasztikus változtatás, s a történtek nem azt jelzik-e, hogy a sportág nemzetközi vezetői gyengekezűek, hogy rossz az érdekérvényesítő képességük?     

Sportkrém mellékletünk vendége ezen a héten a karatéka Hárspataki Gábor, aki bronzérmes lett a tokiói olimpián. Ötévesen kezdett karatézni, de sok más sportágat is kipróbált az iskolában: focizott, tornázott, kézilabdázott és a vízilabdába is belekóstolt a kismedencében. Eddig kétszer írt itthon sporttörténelmet a 25 éves sportoló: ő szerezte meg a sportág első felnőtt magyar Európa-bajnoki ezüstérmét 2018-ban, majd kijutott az olimpiára, és ott is érmet nyert. Azt szeretné, hogy a harmadik bravúrja a világbajnoki arany legyen!

 

2021.12.10 23:58:14

Európa-liga BORBOLA BENCE

A klub jelentős bevételekhez jutott, de a Leverkusen ellen szerzett három pontnál talán több is volt a kupaőszben.

2021.12.10 23:32:19

Európa-liga THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A mindent elsöprő elszántság hiányzott.

2021.12.09 18:38:24

Európa-liga CS. M.

A második félidőben nyolc perc alatt négy találat született, köztük egy öngóllal és egy tizenegyessel.

2021.12.09 15:16:51

Európa-liga BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Megszerezték a zöld-fehérek az első győzelmüket a sorozatban, Laidouni gólja döntött a Leverkusen ellen.