FTC–Fiorentina: Itthon bárkit képesek vagyunk legyőzni – Zachariassen

Vágólapra másolva!
2023.12.14. 09:27
null
Zachariassen (szemben, labdával) győzelemre készül a Fiorentina ellen (Fotó: Szabó Miklós)
Csütörtökön az Európa-konferencialigában 18.45 órától a Fiorentinát fogadja a Ferencváros, a tét a csoportkör első, illetve második helye. Az FTC csoportelső lesz ha győz (a továbbjutást érő 2. helyhez a döntetlen is elég), márpedig a zöld-fehérek norvég középpályása, Kristoffer Zachariassen amondó, a Groupama Arénában bárkit képesek megverni...

 

 

– Két és fél éve a Ferencváros labdarúgója, számtalan nagy csatát megélt a csapattal a nemzetközi kupaporondon: a rutinja alapján hogy érzi, meglehet a továbbjutás?
– Valóban számtalan emlékezetes mérkőzést játszottunk az elmúlt évadokban – nyilatkozta Kristoffer Zachariassen a Ferencváros szerdai sajtótájékoztatóján. – A csütörtök esti alighanem újabb ilyen meccsünk lesz. Telt ház előtt léphetünk pályára, a szurkolóink elképesztő hangulatot szoktak teremteni, ezúttal is erre készülhetünk. Kemény mérkőzés vár ránk az igencsak erős ellenféllel szemben, de van esélyünk a győzelemre, magam erre is készülök.

– Túltették magukat az utóbbi időszak gyengébb eredményein?
– A labdarúgás, az élsport velejárója a vereség. Mindig rossz veszíteni, de ebből is tanulni kell. Az a legfontosabb, hogy hamar túltegyük magunkat a Paks elleni vereségen is, hiszen máris itt a javítási lehetőség. Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk, a motiváltságunkon nem múlhat, fontos lesz, hogy a koncentráltan futballozzunk.

– A Fiorentina a Serie A egyik élcsapata: a döntetlen is bravúrnak számít ellene?
– Nagyon erős rivális vár ránk. A Fiorentina valóban az olasz bajnokság egyik legveszélyesebb együttese, mi viszont az elmúlt időszakban azért azt is megmutattuk, a Groupama Arénában bárkit képesek vagyunk legyőzni. Mindent bele kell tennünk ebbe a meccsbe, és meglátjuk, mire lesz elég.

KÉRDÉS, VARGA BARNABÁS HÁNY PERCET KAPHAT

Vajon ott lehet-e a pályán csütörtök este Varga Barnabás, és ha igen, csereként beszállva, vagy adott esetben akár kezdőként is pályára léphet a Fiorentina ellen? A 29 éves csatár combizomszakadása után vasárnap tért vissza hosszú sérüléséből, a Paks elleni 3–2-re elveszített találkozón csereként beállva 30 percet töltött a pályán. Dejan Sztankovics a szerdai sajtótájékoztatót követően lapunknak elárulta, a gólkirály állapota napról napra javul, de hogy a Fiorentina ellen hány percet tölthet a pályán, az az orvosi stáb döntésén is múlik.

MI KELL A TOVÁBBJUTÁSHOZ?

A helyzet viszonylag egyszerű: ha a Ferencváros csütörtök este legyőzi a Fiorentinát, úgy csoportelsőként rögtön a nyolcaddöntőbe kerül, s kihagyja az Európa-ligából érkező valamely csoportharmadik elleni rájátszást.

Amennyiben döntetlent játszik az olasz csapattal csütörtökön a Groupama Arénában, akkor a csoport második helyén végezve várhatja a jövő februárban esedékes rájátszás december 18-i sorsolását.

Ha viszont a Ferencváros kikap csütörtökön, akkor már a csoport másik meccsének kedvező alakulására is szükség van a zöld-fehérek továbbjutásához: ha ugyanis a Genk nem győzi le a Csukaricskit, akkor az FTC szintén készülhet a sorsolásra.

Akkor sem minden esetben esik ki a Ferencváros, ha csütörtökön vereséget szenved és a Genk nyer, ugyanis még így is előfordulhat, hogy a zöld-fehérek jobban jönnek ki a belgákkal szembeni összevetésből. Ezekről az eshetőségekről itt olvashat bővebben! H. Á.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ
F-CSOPORT

18.45: FERENCVÁROSI TC–Fiorentina (olasz) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
18.45: Genk (belga)–Csukaricski (szerb)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Fiorentina53213– 5 +811
2. FERENCVÁROS523 8– 5 +3 9
3. Genk5131 6– 5 +1 6
4. Csukaricski55 2–14–12 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik