Sportrádió: „Komolyan kell venni őket” – Dibusz a máltai ellenfélről

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.08.04. 20:59
null
Dibusz Dénes a Shamrock Rovers elleni párharcban egy gólt sem kapott (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a 4–0-s hazai siker után idegenben 2–0-ra nyert a Shamrock Rovers ellen az Európa-konferencialigában a Ferencváros, a következő ellenfele a máltai Hamrun lesz. Az FTC kapusa a meccs után a Sportrádió Hazafutás című műsorában értékelt.  

 


„A mérkőzés elején nem voltam elégedett. Hasonlóképpen kezdtünk, mint az eddigi összes nyári selejtezőmeccsen. Ugyan háromszor ezeket a szituációkat kapott gól nélkül úsztuk meg, a feröeriek ellen nagy árat fizettünk a kezdésünkért. Igyekeztem minél előbb felébreszteni a többieket”
– kezdte Dibusz.

„Nehezebb volt ez a meccs, mint a hazai találkozó. Jobban játszott a Shamrock, mint akkor, jóval kezdeményezőbb is volt, mi pedig kevésbé tudtuk türelmesen járatni a labdát a támadásoknak. Ezt követően viszont megszereztük a vezetést, ami nyugtatóan hatott. Ha volt is még valami reménye az ellenfélnek a továbbjutásra, ekkor már jó eséllyel szertefoszlott.”

Arról is szó esett, ki jött-e már a gödörből a csapat a feröeri KÍ ellen elvesztett Bajnokok Ligája-párharc után.

„Korai lenne még ítéletet mondani, de ha csak ezt a két meccset nézzük, akkor elmondható, hogy jól reagáltunk. Nyilván nagyon messze vagyunk még attól, hogy azt mondhassuk, kijöttünk ebből.”

„Egyáltalán nem szabad lebecsülni a máltai csapatot. Ők is kettős győzelemmel léptek tovább, mindenképpen komolyan kell venni őket, s nem is engedhetjük meg, hogy ne alázatosan, szerényen futballozzunk bármely ellenféllel szemben” – mondta már a következő Ekl-ellenfélről, a Hamrunról Dibusz.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

Shamrock Rovers (ír)–Ferencvárosi TC 0–2 (Zachariassen 31., S. Mmaee 90.)
Dublin,
Tallaght Stadion, 4000 néző. Vezette: Musial (lengyel)
Továbbjutott: a Ferencváros, 6–0-s összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik