Ekl: Pozítívuma a meccsnek, hogy nem kaptunk gólt – Máté Csaba

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.04. 08:39
null
Máté Csaba elégedett volt fiai teljesítményével (Fotó: <a href="https://www.fradi.hu/labdarugas/elso-csapat/hirek/a-mi-helyzetunkben-minden-sikert-meg-kell-becsulni" target="_blank">fradi.hu</a>)
Mint ismert, a Ferencváros két győzelemmel, míg a DVSC tizenegyesekkel jutott be a labdarúgó Európa-konferencialiga 3. selejtezőkörébe. A zöld-fehérek részéről Máté Csaba megbízott vezetőedző és Kristoffer Zachariassen, míg a hajdúságiaktól Szrdjan Blagojevics vezetőedző értékelte a látottakat.

 

„Elég hektikus mérkőzésen vagyunk túl. Nem jól kezdődött számunkra a meccs, nagyon hosszú volt a csapatunk, az ellenfél jól megtalálta a vonalaink között a játékosait. (…) A második félidő pedig egyértelműen jobban sikerült. Lőttünk egy nagyon szép gólt, a második játékrészben pedig sok helyzetet dolgoztunk ki, sok olyan lehetőségünk volt, amikor az utolsó passzokat elrontottuk. Összességében gratulálok a csapatnak a továbbjutáshoz, a mi helyzetünkben azt gondolom, minden sikert meg kell becsülni. Pozitívuma a mérkőzésnek, hogy nem kaptunk gólt, még ha ebben volt esetleg szerencse is, de ez mindenképpen erőt kell, hogy adjon a folytatásra a játékosoknak, hiszen kemény sorozat vár ránk” – értékelt a fradi.hu-nak Máté Csaba.

„Ez egy jó és fontos győzelem volt, de nehéz is egyben – mondta az FTC YouTube-csatornáján Kristoffer Zachariassen. Az írek jól kezdtek ellenünk, jól bántak a labdával, nem tudtuk megfelelően nyomás alá helyezni őket, így az előzetesen vártnál jobban tudtak játszani. Volt néhány nagy helyzetük, de Dénes nagyokat védett és kapott gól nélkül hozta le a meccset. A nehéz kezdés után kibírtuk a ránk nehezedő nyomást, ezután minden jobb lett és magabiztos győzelmet arattunk.”

„Drámai mérkőzés volt. Lehet, hogy a nézők időnként élvezték az izgalmakat, de én edzőként azt szeretem, ha mi kontrolláljuk a meccset, de ez most nem mindig történt meg. Tudtam, hogy nehéz lesz, ez meg is mutatkozott a pályán. Voltak taktikai és technikai hibáink, a második labdákat is sokszor elveszítettük, a mérkőzés egyes szakaszaiban ők voltak a jobbak. Ettől függetlenül szeretném megdicsérni a játékosaimat, mert sok energiát mozgósítottak a siker érdekében. Dzsudzsák Balázs gólja életben tartott minket, a piros lap pedig változást hozott. Boldogok vagyunk, de megmutatkozott, miben kell még fejlődnünk” – értékelt a dvsc.hu-nak Szrdjan Blagojevics.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

Shamrock Rovers (ír)–Ferencvárosi TC 0–2 (0–1)
Dublin,
Tallaght Stadion, 4000 néző. Vezette: Musial (lengyel)
Gólszerző: Zachariassen (31.), S. Mmaee (90.)
Továbbjutott: a Ferencváros, két győzelemmel, 6–0-s összesítéssel

Debreceni VSC–Alaskert (örmény) 1–2 (0–1, 1–2, 1–2) – 11-esekkel 3–1
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 10 708 néző. Vezette: R. Schröder (német)
Gólszerző:
Dzsudzsák (76.), ill. Usztyinov (19.), Mimito (67.)
Kiállítva: Kutalia (87.)
Továbbjutott:
a Debreceni VSC, 2–2-vel, tizenegyesekkel

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik