Európa-liga: a tiltás ellenére érkeznek a Feyenoord-ultrák – megint balhé lesz Rómában?

Vágólapra másolva!
2023.04.18. 13:30
null
Róma, 2015 – ijesztő emlékek… (Fotó: Getty Images)
Olasz lapértesülések szerint népes Feyenoord-drukkerhad érkezett/érkezik Itáliába a Roma elleni Európa-liga-mérkőzés alkalmából, annak ellenére, hogy a vendégszektorba nem árusítanak jegyeket a két labdarúgócsapat csütörtöki mérkőzésére.

 

A római klub jó előre publikálta, hogy – tekintettel a két csapat ultráinak 2015-ös összecsapásaira – biztonsági okokból nem árusítanak jegyeket hollandiai lakcímmel rendelkező személyeknek a csütörtöki mérkőzésre, és a vendégszektort ki sem nyitják.

Ehhez képest az olasz lapok – például a Repubblica – arról számolnak be, hogy utazás- és szállásfoglalások alapján sokan érkeznek a napokban Rotterdamból Rómába, sőt a közösségi médiában posztolt képek alapján vannak, akik már be is futottak, és nápolyi ultrákkal fotózkodva nyomatékosították jelenlétüket.

A hírek szerint a római ultrákkal ellenséges viszonyban lévő nápolyiak meghívták a rotterdami „harcostársakat”, mindenekelőtt a rettegett „VAK S” huligáncsoport tagjait a Milan elleni szerdai BL-negyeddöntőre, és nem zárható ki, hogy igyekeznek jegyvásárlással hozzásegíteni őket ahhoz, hogy a tiltás ellenére bejussanak a csütörtöki római meccsre is.

Mindez aggodalmat kelt a hatóságok körében, különösen azt figyelembe véve, hogy a közösségi médiában napok óta jönnek-mennek a holland és olasz ultracsoportok közötti fenyegető üzenetek.

A Roma és a Napoli ultrái közötti ellenségeskedések egy közelmúltbeli fejezete, egy kiadós verekedés egy autópálya mellett zajlott le januárban, míg a Feyenoord-tábor nemrégiben azzal adott hírt magáról, hogy az Ajax elleni klasszikuson egyik tagja fejbe dobta az amszterdamiak válogatott játékosát, Davy Klaassent.

Az El-negyeddöntő első felvonását a Feyenoord nyerte meg 1–0-ra, a különleges biztonsági intézkedéseket igénylő visszavágó csütörtök este 21 órakor kezdődik az olasz fővárosban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik