Ekl: a Lazio és a Partizan is emberhátrányban nyert

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.16. 23:14
null
Immobile lőtte a Lazio győztes találatát (Fotó: AFP)
A labdarúgó Európa-konferencialiga egyenes kieséses szakaszának első fordulójában, a nyolcaddöntőbe jutásért vívott csütörtök esti mérkőzések mindegyike 1–0-s végeredménnyel zárult; a Lazio és a Partizan Beograd emberhátrányból tudta megnyerni a maga találkozóját.

 

Annak ellenére, hogy a Lazio alig 15 perccel a mérkőzés kezdetét követően emberhátrányba került, még a szünet előtt, Ciro Immobile 45+4. percben szerzett góljával el tudott lépni ellenfelétől. A hazaiak a második játékrészben sem lassítottak, folyamatosan ostromolták a kolozsváriak kapuját, de egyik lehetőséget sem sikerült gólra váltaniuk, így egygólos előnnyel látogathatnak el Romániába a visszavágóra.

Nikolics Nemanja a rendkívül kiélezett Larnaca–Dnipro-1 mérkőzés 65. percében állt be, hogy segítsen csapatának változtatni az addigi 0–0-s álláson. A 85. percben Ángel García fejessel be is vette a vendégek kapuját, ezzel biztosítva az előnyt a második mérkőzésre.

A Ludogorec és az Anderlecht párharcában a hazaiak már a meccs 9. percében megszerezték a vezetést: Deszpodov pazar labdáját Igor Thiago bólintotta a kapuba. A bolgárok a gól után a kemény védekezésre fektették a hangsúlyt, ezzel nem igazán tudott mit kezdeni az Anderlecht, így a végső sípszóig nem született több találat.

Ugyan a Sheriff Tiraspol szinte az első perctől minden fontosabb statisztikai mutatóban felülmúlta a Partizant, mégis a vendégek szerezték meg a találkozó első – és egyben egyetlen – találatát a 45. percben Ricardo Gomes révén. Az 50. percben a szerbek védőjét, Igor Vujacsicsot kiállították, viszont ez sem javított a hazai csapat helyzetkihasználási problémáin – maradt a 0–1.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA,
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
Lazio (olasz)–CFR Cluj (romániai) 1–0
(Immobile 45+4.)
AEK Larnaca (ciprusi)–Dnipro-1 (ukrán) 1–0 (Ángel García 85.)
Sheriff Tiraspol (moldovai)–Partizan Beograd (szerb) 0–1 (Ricardo Gomes 45.)
Ludogorec Razgrad (bolgár)–Anderlecht (belga) 1–0
(Igor Thiago 9.)

KORÁBBAN
Qarabag (azeri)–Gent (belga) 1–0
Trabzonspor (török)–FC Basel (svájci) 1–0
Bodö/Glimt (norvég)–Lech Poznan (lengyel) 0–0
Braga (portugál)–Fiorentina (olasz) 0–4

A visszavágókat február 23-án játsszák le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik