El: a stadion mögötti szikláról „szedték le” a Fradi-drukkereket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.17. 14:41
Tucatnyi ferencvárosi drukkert „szedtek le” a horvát rendőrök a rijekai stadion mögötti sziklafalról. A két együttes ma este 20.30 órától – élőben a Duna Tv-n, valamint az NSO-n – a labdarúgó Európa-liga második selejtezőkörének első felvonásán küzd meg egymással.

A ferencvárosi szurkolók nem randalíroztak, csupán saját csapatukat éltették és zászlóikat lengették, ennek megfelelően a horvát fellépés sem lépte túl a sportszerűség határait. A sziklafal szurkolói szempontból egyébként is „lakott területnek” számít, akár 350-400, jeggyel nem rendelkező néző is elfér rajta, horvát bajnokikon rendre látni ott potyázókat. Egy nemzetközi kupamérkőzés azonban más megítélés alá esik, a rendezők is szigorúan veszik a szabályokat, valamint azok betartását.

Kora délután a stadion környéke még egyébként is csendes, de 14 óra körül már fokozódott a biztonsági jelenlét, egyre több rendőr lepte el az aréna környékét. A létesítmény kapui egész délelőtt nyitva álltak, csak kora délután zárták be őket, és csupán azok maradtak nyitva, amelyeken majd a beengedés, valamint azzal párhuzamosan a jegy- és biztonsági ellenőrzés zajlik. Addig is a már helyszínen lévő vendégdrukkerek – felvidékiek is szép számmal – a stadion tőszomszédságában lévő tengerparti strandon múlatják az időt.

Horvátországban különben készülnek a ferencvárosiakra – már jó előre szóltak, hogy akinek nincs jegye, az el se induljon, mert kint már biztosan nem tud venni, telt házra számítanak –, az autópályán minden magyar rendszámú gépjárművet félreállítanak, és az úti céljáról érdeklődnek. Kamuzás kizárva: aki nyaralni megy, annak tudnia kell igazolni a szállásfoglalását, különben hosszas kényszerpihenőre számíthat.

Azok a leleményes Fradi-drukkerek, akik horvát kapcsolataik révén jutottak jegyhez, s nem a zöld-fehér klub számára hivatalosan biztosított 530 terhére, azokat vélhetően beengedik a vendégszektorba. Ez biztonságilag azért veszélyes, mert elszeparálják őket ugyan a helyiektől, ám zsúfoltsághoz vezethet. Még a rijekai klubnál sem biztosak benne: nekik, vagy a vendégcsapatnak lesz majd nagyobb létszámú táboruk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik