Guidolin: Mi nem a Real Madrid vagyunk

Vágólapra másolva!
2012.09.21. 14:25
null
Guidolin fejében már a Milan elleni bajnoki mérkőzés jár (Fotó – Action Images)
Az Európa-liga 2012–2013-as szezonbeli csoportküzdelmeinek első köre után Francesco Guidolin, az Udinese vezetőedzője elmondta, szeretné, ha csapatát nem kevernék össze a Real Madriddal. Vedad Ibisevic, a Stuttgart támadója utólag már örül az egy pontnak, míg André Villas-Boas a Tottenham döntetlenje ellenére maximálisan elégedett a játékosaival.

 

A-csoport

Az Anzsi Mahacskala ellen döntetlent elérő Udinese vezetőedzője, Francesco Guidolin igyekezett mindenkiben tudatosítani: csapata nem hasonlítható a Real Madridhoz.

„Reméljük, hogy ez az eredmény segít visszaszerezni a nyugalmunkat és az önbizalmunkat. Nyugodt légkörre van szükségünk. Bízom benne, hogy a rajongóink közel állnak majd hozzánk ezekben az időkben. Megpróbálunk jól játszani a bajnokságban és az Európa-ligában, de nem felejthetjük el, hogy mi az Udinese vagyunk. Meg kell érteni, hogy a Real Madrid egy másik stadionban játszik, nem itt" – nyilatkozta Guidolin.

A Liverpool menedzsere, Brendan Rodgers elmondta, játékosai nagyszerűen futballoztak a Young Boys otthonában.

„A fiúk briliáns teljesítményt nyújtottak. Nagyon kemény mérkőzést vívtunk. A legfontosabb dolog a minőség mellett a játékunk karakterisztikája volt."

A szakember szót ejtett az első mérkőzésén rögtön gólt szerző Andre Wisdomról is.

„Azt gondolom, fiatal játékosaink fantasztikusak voltak. Láthatjuk, hogy Andre gyors, erős és jó az ellenfél tizenhatosán belül is, félelmetes gólt lőtt."

Jonjo Shelvey, a Pool csereként pályára lépő középpályása boldogan nyilatkozott két gólja és a győzelem után.

„Remek mérkőzés volt a semleges szurkolók számára, de a menedzserünk nem fog örülni, hogy három gólt is kaptunk – kezdte Shelvey, aki bővebben is beszélt az edzőjéről. – Rodgers tett első osztályú játékossá engem, adott nekem egy lehetőséget. Remélem, ezzel a két góllal megháláltam a bizalmát. A csapat maximálisan odatette magát, a fiatalok nagyszerű teljesítményt nyújtottak. Jó, hogy egy ilyen nehéz pályán sikerült megszereznünk a három pontot."

B-csoport

A Hapoel Tel-Aviv vendégeként győzelemmel kezdő címvédő, az Atlético Madrid vezetőedzője, Diego Simeone elégedetten értékelt.

„Főleg amiatt vagyok boldog, hogy a fiúk úgy élvezték a játékot, mintha gyerekek lettek volna. Kiváló játékosok, és meg kell érteniük, hogy csapatként kell játszaniuk. Szeretem »forgatni« a csapatot. Akik itt vannak, mindannyian a klub labdarúgói, s zt akarjuk, hogy az összes játékosunk versenyképes és felkészült legyen. Nagyon jól futballoztunk az első félidőben, tudtuk, hogy mit akarunk csinálni, szeretnénk ezen az úton folytatni" – mondta az argentin szakember.

C-csoport

A csoport rangadóján a Fenerbahce 2–2-es döntetlent ért el az Olympique Marseille ellen. Élie Baup, a franciák vezetőedzője nem a véletlen művének tartja, hogy a hajrában sikerült egyenlíteniük. A szakember szerint igazságos eredmény született Isztambulban.

D-csoport

A Newcastle United gól nélküli döntetlenre végzett a Marítimo otthonában. Alan Pardew, a „szarkák" menedzsere kijelentette: fontos meccsek előtt állnak az Európa-ligában.

„Fontos a soron következő két hazai mérkőzésünk. A bajnokság szempontjából is meghatározó lesz a Bordeaux, majd a Bruges elleni találkozónk."

A szakember hozzátette: azért pihentette alapembereit, mert szerette volna elkerülni a gárdát sújtó újabb sérüléseket, továbbá reményét fejezte ki, hogy a jelenleg maródi labdarúgók hamarosan visszatérhetnek, s ezzel együttese még erősebbé válhat.

E-csoport

A Hajnal Tamást a 82. percig soraiban tudó VfB Stuttgart 2–2-t játszott a Steaua Bucuresti-tel. A svábok támadója, Vedad Ibisevic utólag ki van békülve a hazai egy ponttal.

„A meccs előtt nem, de utólag már elégedett vagyok az egy ponttal. Ha egy egy után mi szerezzük meg a vezetést, nyerhettünk volna, ám a végén már örültünk, hogy egyenlítettünk. Azt hiszem, reális eredmény született. Nagyon jók voltak a Steaua ellentámadásai. Gyors játékosaik vannak, akik komoly nehézségeket okoztak nekünk, erre nem számítottunk. Stabilizálnunk kell a védelmünket, támadásban pedig több helyzetet kell kialakítanunk a jövőben, és akkor nem lehet gond" – nyilatkozta a bosnyák válogatott labdarúgó.

F-csoport

A Napoli–AIK mérkőzésen mesterhármast ért el Eduardo Vargas, aki januárban igazolt a nápolyiakhoz, és egészen csütörtökig kellett várni az első góljaira. Nem is lehet kérdéses, ki volt az újságírók első számú célpontja a lefújás után.

„Nagyon félénk fiú vagyok, így nem könnyű kifejezni az érzelmeimet. Hihetetlenül boldog vagyok, ezt az estét a szüleimnek, a barátaimnak, valamint a nagyszüleimnek ajánlom, akik már nem lehetnek közöttünk. Szeretném megköszönni a csapattársaimnak is, akik mindenben támogatnak engem" – mondta a találkozó chilei hőse.

G-csoport

A Sporting kapusa, Rui Patrício a Basel elleni döntetlen után úgy véli, emelt fővel hagyhatták el a pályát a 0–0-s találkozó után. A portugál válogatott kapus szerint emberhátrányban is mindent megtettek, hogy gólt szerezzenek saját közönségük előtt, de nem jártak sikerrel.

A lisszaboniak két hét múlva Székesfehérváron, a Videoton otthonában javíthatnak.

H-csoport

A felforgatott csapattal pályára lépő Internazionale 2–2-es döntetlent játszott a Rubin Kazannyal. Andrea Stramaccioni, a hazaiak vezetőedzője elnézést kért a szurkolóktól az elmaradt győzelem miatt. A szakvezető szerint rossz pillanatban kapták a gólokat, de összességében elégedetten szólt tanítványai teljesítményéről, különösen a második félidőben látottakról. A tréner úgy látta, a hozzáállásukkal nem volt probléma, de persze zavarja őket, hogy nem tudtak nyerni. Most viszont már a következő meccsre koncentrálnak.

I-csoport

A „Bajnokok Ligájához szokott" Olympique Lyon hozta a kötelezőt, és otthon 2–1-re legyőzte a Sparta Prahát.

A franciáknak vezetést szerző Bafétimbi Gomis szerint egy támadónak makacsnak és kitartónak kell lennie. Az volt a célja, hogy gólt lőjön, mert egy találat sok problémára megoldást jelenthet. Az OL támadója leszögezte: a sikerért komoly erőfeszítéseket kell tenni.

A csoport másik találkozóján az Ironi Kirjat Smona Lencse László révén szerzett pontot az Athletic Bilbao otthonában.

J-csoport

Az első forduló egyik legnagyobb rangadójának számító Tottenham–Lazio összecsapáson nem született gól. Ennek ellenére André Villas-Boas, a londoniak menedzsere rendkívül elégedett volt a látottakkal.

„Úgy gondolom, sokat tettünk a győzelemért. Nagyon örülök a játékosok teljesítményének és erőfeszítéseinek. Nem tehetek szóvá nekik semmit, sok helyzetet alakítottunk ki. Három meg nem adott gólt lőttünk, ez egy kicsit kiábrándító. A játékunk alapján a helyes úton járunk, egy jó csapat ellen játszottunk. Elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel."

K-csoport

A Bayer Leverkusen–Metaliszt Harkiv találkozón sem esett gól. Steffan Kiessling, a németek támadója nem túl boldogan értékelt a lefújás után.

„Kicsit frusztráltak vagyunk, mert elég jól játszottunk, mégsem nyertünk. A Bundesligában ugyanez a helyzet. Három mérkőzésen három pontot szereztünk. Ez nem olyan rossz, de lehetne jobb is."

L-csoport

A Huszti Szabolcsot végig a soraiban tudó Hannover kétgólos hátrányt ledolgozva 2–2-es döntetlent játszott a Twenténél. Mirko Slomka, Husztiék vezetőedzője úgy véli, csapata rossz napot fogott ki, átaludta az első harminc percet, ám végül megérdemelten szerzett pontot.

EURÓPA-LIGA – EMLÉKEZTETŐ
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT
Udinese (olasz)–Anzsi Mahacskala (orosz) 1–1 (Di Natale 92., ill. Padelli 45. – öngól)
Young Boys (svájci)–Liverpool (angol) 3–5 (Nuzzolo 38., Ojala 52., G. Zárate 63., ill. Ojala 4. – öngól, Wisdom 40., Coates 67., Shelvey 76., 88.)
B-CSOPORT
Hapoel Tel-Aviv (izraeli)–Atlético Madrid (spanyol) 0–3 (C. Rodríguez 37., Diego Costa 40., Raul García 63.)
Viktoria Plzen (cseh)–Académica (portugál) 3–1 (P. Horváth 47., Duris 57., Rajtoral 80., ill. Wilson Eduardo 19.)
C-CSOPORT
AEL Limassol (ciprusi)–Mönchengladbach (német) 0–0
Fenerbahce (török)–Marseille (francia) 2–2 (Caner Erkin 28., Alex 57., ill. Valbuena 83., A. Ayew 94.)
D-CSOPORT
Bordeaux (francia)–FC Bruges (belga) 4–0 (Sané 13., Gouffran 27., Engels 47. – öngól, Jussie 66.)
Marítimo (portugál)–Newcastle (angol) 0–0
E-CSOPORT
FC Köbenhavn (dán)–Molde (norvég) 2–1 (Claudemir 20., Cornelius 74., ill. P. Diouf 45+1.)
VfB Stuttgart (német)–Steaua Bucuresti (román) 2–2 (Ibisevic 5., Niedermaier 85., ill. Chipciu 6., Rusescu 80. – 11-esből)
F-CSOPORT
Dnipro (ukrán)–PSV (holland) 2–0 (Matheus 50., Hutchinson 58. – öngól)
Napoli (olasz)–AIK (svéd) 4–0 (Vargas 6., 46., 69., Dzemaili 91.)
Kiállítva: Hamsík (75.)
G-CSOPORT
Genk (belga)–VIDEOTON (magyar) 3–0 (Vossen 22., Buffel 78., De Ceulaer 92.)
Sporting CP (portugál)–Basel (svájci) 0–0
Kiállítva: Xandao (50.)

H-CSOPORT
Internazionale (olasz)–Rubin Kazany (orosz) 2–2 (Livaja 39., Nagatomo 92., ill. Rjazancev 17., Rondón 84.)
Partizan Beograd (szerb)–Neftci (azeri) 0–0
I-CSOPORT
Athletic Bilbao (spanyol)–Ironi Kirjat Smona (izraeli) 1–1 (Susaeta 40., ill. Lencse 14.)
Lyon (francia)–Sparta Praha (cseh) 2–1 (Gomis 59., L. López 62., ill. Krejcí 77.)
J-CSOPORT
Maribor (szlovén)–Panathinaikosz (görög) 3–0 (Beric 25., Ibraimi 62., Marcos Tavares 90. – 11-esből)
Kiállítva: Szpiropulosz (93.)
Tottenham (angol)–Lazio (olasz) 0–0
K-CSOPORT
Leverkusen (német)–Metaliszt Harkiv (ukrán) 0–0
Rapid Wien (osztrák)–Rosenborg (norvég) 1–2 (Katzer 66., ill. Elyounoussi 19., Dorsin 60.)
L-CSOPORT
Twente (holland)–Hannover (német) 2–2 (Janssen 7., Chadli 54., ill. Sobiech 67., Wisgerhof 73. – öngól)
Levante (spanyol)–Helsingborg (svéd) 1–0 (Juanfran 40.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik