Huszti Szabolcs revánsot venne Hajnal Tamásért az Udinese ellen

Vágólapra másolva!
2009.02.28. 10:08
A Zenit oda-vissza 2–1-re verte meg a VfB Suttgartot, így könnyen kiszámítható, hogy 4–2-es összesítéssel került az UEFA-kupa nyolcaddöntőjébe. A címvédő következő ellenfele az Udinese lesz, a szentpéterváriak magyar középpályása, Huszti Szabolcs részint az újabb továbbjutást ünnepelné a párharc végén, részint pedig elmondaná: revánsot vett Hajnal Tamásért...
Huszti Szabolcs (balra) nagy harcokat vívott a labdáért a Stuttgart ellen
Fotó: Action Images
Huszti Szabolcs (balra) nagy harcokat vívott a labdáért a Stuttgart ellen
Huszti Szabolcs (balra) nagy harcokat vívott a labdáért a Stuttgart ellen
Fotó: Action Images
Huszti Szabolcs (balra) nagy harcokat vívott a labdáért a Stuttgart ellen

Mi történt? Se gól, se gólpassz…
– Sajnálom, most sem erre, sem arra nem futotta – reagált Huszti Szabolcs, aki mióta a Zenitbe igazolt, a csütörtök esti meccsig rendre kapuba talált vagy jegyzett asszisztot. – Vigasz persze akad: a győzelem és a továbbjutás miatt cseppet sem bánkódom. A múlt szerdai mérkőzést követően is elmondtam, az rendben van, hogy eredményes voltam, de ennél sokkal fontosabb, hogy nyertünk. Stuttgartban is csak az számított, hogy elbúcsúztattuk a VfB-t – hogy kinek a góljával, az édes mindegy.

A második félidő elején kapott egy csodás átadást portugál társától, Dannytól.
– A passzal valóban nem volt gond, azzal már inkább, hogy kifelé futottam, emiatt nem tudtam visszanézni, hogy érdemes-e középre továbbítani, így megpróbáltam kapura lőni a labdát – noha abból a szögből illett volna eltalálni, nem sikerült.

Felteszem, nem ezért cserélték le.
– Én sem hinném, hogy ez volt az oka. A magyarázat az lehet, hogy edzőnk, Dick Advocaat tisztában volt vele, a szentpétervári találkozón kapott rúgás miatt beinjekciózott lábbal léptem pályára. Csúnyán rátartottak, a csonthártya begyulladt, néhány edzést ki is hagytam emiatt, ráadásul nehezen múlik a fájdalom, hiszen a futballt elsősorban lábbal űzik, de ezt még véletlenül se vegye kesergésnek: miután vállaltam a játékot, semmi alapom arra, hogy a sérülésemmel takarózzam.

Megünnepelték az újabb győzelmet, vagy címvédőről lévén szó, kötelezőnek vették a továbblépést?
– Megünnepeltük! Hiába a tavalyi UEFA-kupa-, illetve Szuperkupa-diadal, Szentpéterváron úgy tartják, minden apró sikernek örülni kell. Remélem, lesz módom hozzászokni a győzelmekhez…

A következő körben esedékes, Udinese elleni ütközet erre remek alkalmat kínál. Nem is olyan rég egy magyar játékos két gólt lőtt Udinében.
Semmi kétség, a legtöbb olasz csapathoz hasonlóan az Udinese is erős, de mint minden gárda, verhető, főleg a Zenitnek. Eszembe is jutott, hogy felhívom Hajnal Tamást, árulja már el, mi a receptje. Szegény mégsem emlékezhet jó szívvel a párharcra, hiszen a végén az olaszok örülhettek – ha tehetem, revánsot veszek érte.

A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik