A Zenit-szurkolók szerint Huszti volt a Stuttgart elleni meccs legjobbja

Vágólapra másolva!
2009.02.19. 17:28
Huszti Szabolcs szerezte a Zenit első gólját a Stuttgart elleni UEFA-kupa-mérkőzésen Szentpéterváron. A magyar légióst hamar a szívükbe zárták az orosz együttes szurkolói: a klub hivatalos honlapjának olvasói a mérkőzés legjobbjának választották a hatalmas gólt szerző Anatolij Timoscsuk előtt. A német lapok szerint is kiválóan játszott Huszti: a Kicker szakírói szerint az orosz csapat harmadik legjobb játékosa volt.
A Zenit szurkolói nagyon elégedettek voltak Huszti teljesítményével
Fotó: Reuters
A Zenit szurkolói nagyon elégedettek voltak Huszti teljesítményével
A Zenit szurkolói nagyon elégedettek voltak Huszti teljesítményével
Fotó: Reuters
A Zenit szurkolói nagyon elégedettek voltak Huszti teljesítményével

Huszti Szabolcs kiválóan mutatkozott be tétmeccsen a Zenitben, és ezt nemcsak a magyar szurkolók gondolják így, hanem az orosz és a német lapok is. A csapata első gólját szerző játékos ráadásul a Zenit szurkolóinak szívébe is belopta magát: a klub hivatalos honlapjának szavazói szerint az orosz csapat legjobbja volt a magyar légiós.

Huszti 8.49 pontos átlagosztályzatával megelőzte a hatalmas gólt szerző Anatolij Timoscsukot, aki 8.17 ponttal áll a második helyen. A többiek nem jutottak hetes átlagosztályzat fölé, és a Husztival együtt a télen igazolt Igor Szemsov az ötödik lett.

Nem is meglepő, hogy az orosz Szport Ekszpressz szakírója úgy vélekedik: a magyar légiós legalább olyan nagy erősítést jelent a Zenitnek, mint az ötmillió euróért vásárolt orosz Szemsov.

A német lapok szerint is jó teljesítményt nyújtott a magyar játékos: a Kicker osztályozókönyve alapján Huszti (holtversenyben) a csapat harmadik legjobb játékosa volt. Az 5-től 1-ig osztályozó szaklapnál (az 1-es a legjobb) 2.5-est kapott a magyar szélső, Dannyvel együtt. Náluk jobbat csak Anatolij Timoscsuk és Alekszandr Anjukov (egyaránt 2-es) kapott. A Stuttgart legjobbjának Jens Lehmannt (2) ítélte a lap.

A „meccs legrosszabbja” címért többen is versengtek, Pavel Pogrebnjak, Martin Lanig és Khalid Boulahrouz egyaránt 4.5-est kapott.

A svábok ugyan nem elégedettek az egygólos vereséggel, de nem is lógatják a fejüket – a pályára viszont mindegyikük panaszkodik.

„A fiúk jól küzdöttek egy borzalmas minőségű pályán. A visszavágón már jobb csapattal állhatunk ki, több játékos is visszatér, és bízok abban, hogy megfordítjuk az eredményt” – nyilatkozta Markus Babbel, a Stuttgart mestere.

„Nem hiszem, hogy játszottam már ennél pocsékabb pályán európai kupamérkőzést, de erre nem foghatjuk az eredményt – a körülmények azonosak voltak mindkét csapat számára. Az eredmény nem jó, de legalább nem is kerültünk nagy hátrányba, akár egy gól is elég lehet a visszavágón” – mondta Jens Lehmann.

HUSZTI GÓLJA A STUTTGART ELLEN


GOMEZ EGYENLÍTŐ TALÁLATA


TIMOSCSUK GYŐZTES TALÁLATA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik