A szakadó eső és a Zesztafoni elmosta a győri szurkolók örömét

Vágólapra másolva!
2008.07.17. 21:59
A Debrecen 1–1-es döntetlennel indította a magyar csapatok 2008-09-es UEFA-kupa-szereplését Kazahsztánban, este a Győri ETO-n volt a sor. A zöld-fehérek a grúz Zesztafoni csapatát fogadták, és a szakadó esőben, küzdelmes mérkőzésen 1–1-et értek el. A grúzok Nikolov öngóljával szereztek vezetést, Böőr a második félidő közepén egyenlített, de a Győr nem tudta belőni a győztes találatot. A visszavágót július 31-én rendezik, Egervári Sándor csapatának nem lesz könnyű dolga.
Hiába küzdött fogcsikorgatva Bajzát Péter (fehérben), az ETO nem tudta legyűrni a grúz Zesztafonit
Fotó: Németh Péter
Hiába küzdött fogcsikorgatva Bajzát Péter (fehérben), az ETO nem tudta legyűrni a grúz Zesztafonit
Hiába küzdött fogcsikorgatva Bajzát Péter (fehérben), az ETO nem tudta legyűrni a grúz Zesztafonit
Fotó: Németh Péter
Hiába küzdött fogcsikorgatva Bajzát Péter (fehérben), az ETO nem tudta legyűrni a grúz Zesztafonit

22 év után először köszönthette UEFA-kupa-mérkőzésen a győri publikum kedvenceit: utoljára az olasz Torino Calcio járt a Rába partján a második számú nemzetközi kupában, 1986-ban. Most egy „némileg” kevésbé veretes históriával rendelkező csapat látogatott Győrbe: a 2004-ben alapított grúz FK Zesztafoni.

A vadonatúj fehér mezükben pályára lépő hazaiak a 6. percben veszélyeztettek először, ekkor Bajzát Péter lőtte be erőből középre a labdát, de a grúz védők tisztáztak.

A kezdeti magyar támadások után a meccs egyre kiegyenlítettebb, no meg durvább lett, a bolgár játékvezetők pedig meglehetősen sajátos stílusukkal a kőkemény grúzokat segítették… A rugdosódás után a 31. percben a Győr kihagyta az első félidő legnagyobb helyzetét: Bajzát lépett ki egyedül, de mellérúgta a ziccert.

A Zesztafoni bezzeg az első helyzetét értékesítette, illetve a győriek betaláltak helyettük: az első félidő hosszabbításában Vieira jobbról beívelt szabadrúgását Nikolov szerencsétlen mozdulattal a saját kapujába továbbította (0–1).

A második félidőt nagyon idegesen kezdte az Egervári-csapat, de Koltai óriási bombája az 54. percben riadóként szolgált: a grúz kapus ekkor még menteni tudott, az 58. percben ellenben már egyenlíteni tudott az ETO. Bajzát lövését Kvaskvadze csak kitolni tudta, az érkező Böőr pedig laposan a hálóba lőtt! (1–1)

A lendületbe jött győriek a 72. percben újabb helyzetet hagytak ki: Kovács Zoltán valószínűleg kézzel tette maga elé Völgyi beadását, a grúz kapus viszont leért a bal alsóra és hárítani tudott.

A hajrában a két csapat a keménykedést folytatta, játékból azonban egyre kevesebb akadt: a kapkodó Győr nem tudta bepréselni a győztes találatot, így nagyon nehéz mérkőzésre számíthat Grúziában, július 31-én.

UEFA-KUPA, 1. SELEJTEZŐKÖR, 1. MÉRKŐZÉS.

UEFA-KUPA, 1. SELEJTEZŐKÖR
1. MÉRKŐZÉS
GYŐRI ETO FC–FK ZESZTAFONI 1–1 (0–1)
A KEZDŐCSAPATOK
GYŐRI ETO FC FK ZESZTAFONI
Sztevanovics Kvaskvadze
Nikolov Dos Santos
Stark Lobjanidze
Supics Todua
Pintér A. Vieria
Böőr Dausvili
Jäkl Dzaria
Józsi Oniani
Bicak Kvaskvadze
Kovács Z. Gotsiridze
Bajzát Gelasvili
Vezetőedző Vezetőedző
Egervári Sándor Temur Makaradze

Gólszerző: Böőr (59.) ill. Nikolov (öngól, 45')
Csere: Bicak helyett Koltai (46'), Pintér helyett Völgyi (68') ill. Kvaskvadze helyett Boyomo (46'), Gelasvili helyett Tchassem (70.)
Sárga lap: Böőr (12.), Bajzát (84.), Völgyi (87.) ill. Gelasvili (34.), Gotsiridze (87.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik