A németek szerint már csak egyetlen győzelemre van tőlük Európa

Pietsch Tibor és Voleszák Gábor jelenti HamburgbólPietsch Tibor és Voleszák Gábor jelenti Hamburgból
Vágólapra másolva!
2007.08.30. 16:46
Hogy a télen még utolsó helyen szerénykedő német együttesnek sikerül-e bejutnia az UEFA-kupa első körébe, csütörtökön este bizonyosan kiderül. Ami a hazaiak malmára hajtja a vizet, hogy nem véletlenül edzettek szerda este fellocsolt pályán, ugyanis a mérkőzés délelőttjén elkezdett esni az eső Hamburgban.

A Hamburg holland vezetőedzője, Huub Stevens biztos benne, hogy csapata végre nem csupán látványos, hanem eredményes támadójátékot is fog játszani.

A figyelem elsősorban az egyetlen ékként szereplő Mohamed Zidanra összpontosul, aki végre góllal vagy gólokkal szeretné bizonyítani, hogy érdemes volt őt nyártól a Manztól szerződtetni.

Az 5.8 millió euróért vásárolt európai válogatott támadó immár 455 perce eredménytelen tétmérkőzésen és reménykedik benne, hogy csütörtök este megszakad ez a kínos sorozat. Igaz, mindezt csak sejthetjük, ugyanis a játékos úgy döntött, nem hajlandó nyilatkozni a sajtó képviselőinek eddigi elég gyatra teljesítményéről.

Ami a hamburgiak irányító középpályást Rafael Van Der Vaartot illeti, ő is jó játékkal szeretné visszanyerni a kiábrándult hamburgi szurkolók szimpátiáját. Akárhol néztük korábban, a szurkolói szavazások azt mutatták, hogy a Valenciába vágyódó középpályást inkább engedjék el Spanyolországba, hiszen a játékos olyan magatartásról tett tanúbizonyságot, amelyet a német drukkerek tűrhetetlennek tartottak.

Most azonban lehetősége nyílik a javításra, és hosszas interjúban ecsetelgeti, hogy megérti, hogy a sok szurkoló nem hitt neki, amikor rejtélyes hátsérülése miatt nem lépett pályára a Honvéd elleni első mérkőzésen. Elárulta – némi iróniával persze – a visszavágó előtt, hogy senki nem tiltotta meg neki, hogy egyéves kisfiát Domiant emelgesse.

A távozásával kapcsolatban is rövidre zárta a témát, azt mondta, hogy nyárig bizonyosan Hamburgban marad. Sőt, megígérte, hogy mindent megtesz, hogy a szurkolókat kiengesztelje. Ám a klub szándékait ő sem ismeri, hiszen nem kizárt, hogy télen a HSV hirtelenjében pénzszűkébe kerül, így a játékosért kapott 20 millió euró bizonyosan jól jönne.

A Honvéddal kapcsolatban annyit lehet tudni, hogy Supka Attila csütörtök délelőtt 10 órakor a Hamburg edzőközpontjában Ochsenzellben tartott edzést. Kezdőcsapatot azonban nem tudhattunk meg, ugyanis azt a szakember csak a mérkőzés előtt hirdeti ki.

Apró érdekesség, hogy a mérkőzésen a magyar csapat mezszponzora egy olyan pénzintézet lesz, amely korábban a hamburgiakat támogatta, ám a Nordbank érkezésével kiszorult helyzetéből.

UEFA-KUPA, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ:


Helyszín: Hamburg
Játékvezető: Julian Rodriguez Santiago (spanyol)
Asszisztensek: Victoriano Diaz Casado, Inaki Lavina Plagaro (spanyolok)

VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
HAMBURGER SV BP. HONVÉD
Rost Tóth I.
Demel Mogyorósi
Mathijsen Benjamin
Reinhardt Szmiljanics
Atouba Vincze Z.
Kompany Magasföldi
Jarolim Vincze G.
Trochowski Bárányos
Van der Vaart Ivancsics
Olic Hercegfalvi
Zidan Abraham
Vezetőedző: Vezetőedző:
Huub Stevens Supka Attila
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik